JO 2020 Tokyo: Ne-au bătut măr! Luptătorii români, spulberaţi. Mai avem doar doi sportivi cu şanse la podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albert Saritov a fost eliminat de la JO 2020
Albert Saritov a fost eliminat de la JO 2020

Se prefigurează o a doua săptămână dezolantă pentru delegaţia tricoloră! În care, din păcate, tocmai am bifat a 8-a zi la rând, fără medalie.

România şi-a pus mari speranţe în luptătorii Albert Saritov (97kg) şi Alina Vuc (50kg), mai ales că primul a luat bronzul olimpic, în 2016, chiar în ultima zi a Jocurilor, şi a mai îmbunătăţit bilanţul României.

Din păcate, de această dată, la Tokyo, atât Saritov, cât şi Vuc (vicecampioană mondială în 2019) au dezamăgit. Şi au pierdut încă de la primele dueluri, în optimi!

Saritov a cedat, total neaşteptat, în faţa lui Abraham de Jesus Conyedo Ruano (Italia, 27 de ani). Pe care îl învinsese, anul trecut, la Europenele de la Roma (6-4). Atunci, Saritov a luat argintul continental. Vineri dimineaţă însă, Saritov a pierdut cu 1-6! Şi apoi a ratat şi şansa câştigării bronzului, în recalificări, prin accederea lui Abraham în finala probei. Pentru că italianul - e cubanez de origine - a dat de americanul Kyle Snyder, în sferturi, acesta fiind deţinătorul aurului olimpic, în această categorie. Iar Snyder a câştigat, clar, 6-0! Eliminarea lui Abraham de Jesus Conyedo Ruano, în sferturi, înseamnă că Jocurile de la Tokyo s-au încheiat pentru Saritov.

Veşti la fel de proaste şi la feminin! Acolo, la 50kg, Alina Vuc a fost surclasată, în optimi, de bulgăroaica Miglena Selişka (25 de ani), vicecampioană europeană, în luna aprilie. Selişka a învins-o pe Vuc cu 6-0. Sportiva din România a ratat şi şansa de a reveni în lupta pentru bronz, deoarece Selişka, la rândul ei, a pierdut, în sferturi: 2-12 cu Sarah Hildebrandt (SUA).

Chirila

Rămânem cu Alexandru Novac şi cu Cătălin Chirilă

De acum, ultimele noastre şanse la medalii se leagă de doi sportivi, la atletism şi la canoe. Amândoi vor concura, sâmbătă.

Alexandru Novac (aruncarea suliţei) e în finala probei sale (sâmbătă, ora 14.00). Iar Cătălin Chirilă (foto) a ajuns în semifinale, în proba de canoe simplu 1000 de metri! Unde va evolua tot sâmbătă. Din păcate, în aceeaşi probă, Victor Mihalachi a fost eliminat, în sferturi.

Cocioran

Marius Cocioran, rezultat remarcabil

În fine, în proba de 50 kilometri marş, Marius Cocioran (foto) a încheiat pe locul 24 din 47 (alţi 12 sportivi n-au terminat), o probă extrem de dură, în care startul s-a dat la ora locală 05.30 (23.30, ora României, joi), astfel încât sportivii să fie cât mai feriţi de căldură. 

Cocioran a parcurs distanţa de 50 de kilometri, în 4 ore, 1 minut şi 43 de secunde. Podiumul a arătat aşa:

1. Dawid Tomala (Polonia) - 3:50:08

2. Jonathan Hilbert (Germania) - 3:50:44

3. Evan Dunfee (Canada) - 3:50:59

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite