JO 2020 Tokyo: Un miracol sportiv! O japoneză a devenit campioană olimpică la doar 13 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momiji Nishiya
Momiji Nishiya

La două zile după ce jucătoarea de tenis de masă din Siria, Hend Zaza (12 ani), s-a apropiat de recordul de precocitate, care îi aparţine româncei Beatrice Huştiu (a concurat la JO 1968, la 11 ani şi 158 de zile), astăzi, o altă fetiţă a uimit lumea sportului.

Jocurile Olimpice produc poveşti senzaţionale, iar ediţia găzduită de Tokyo, în această perioadă, nu face excepţie de la regulă. 

Ceea ce se vede cu ochiul liber e că scade vârsta concurenţilor care ajung la sărbătoarea sportului mondial şi, unii dintre ei, chiar sunt competitivi, la cel mai înalt nivel. Românul David Popovici (16 ani), care se pregăteşte de prima sa finală olimpică, e un exemplu concret, în acest sens. Iar astăzi, o japoneză de doar 13 ani a uimit lumea sportului, devenind campioană olimpică!

Momiji Nishiya (13 ani şi 330 de zile) a câştigat aurul în proba de skateboarding. Şi nu doar Nishiya a impresionat atât prin rezultat, cât şi prin vârsta ei fragedă. Şi celelalte două sportive care au completat podiumul olimpic au fost, practic, nişte fetiţe: Rayssa Leal (Brazilia, 13 ani) şi Funa Nakayama (Japonia, 16 ani). Prin comparaţie, la băieţi, în aceeaşi probă, primii trei clasaţi au fost nişte „veterani“: Yuto Horigome (Japonia, 22 de ani), Kelvin Hoefler (Brazilia, 27 de ani) şi Jagger Eaton (SUA, 20 de ani).

Cea mai tânără campioană olimpică din istorie rămâne americanca Marjorie Gestring, cea care a câştigat aurul, în 1936, la Berlin, în proba de sărituri în apă, la doar 13 ani şi 267 de zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite