JO 2020 Tokyo: Japonia devine un focar! Apar sportivi vaccinaţi şi infectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Katie Lou Samuelson a crezut că s-a imunizat după vaccinare, dar va rata JO 2020, având COVID-19
Katie Lou Samuelson a crezut că s-a imunizat după vaccinare, dar va rata JO 2020, având COVID-19

Numărul cazurilor a ajuns, ieri, la 71, în creştere faţă de ziua precedentă, când au fost 58 de bolnavi, în total. Aproape toţi sunt asimptomatici.

Din fericire, nu toate cazurile depistate sunt în rândul celor aflaţi deja la Tokyo. Pentru că o asemenea situaţie ar fi crescut şi mai mult presiunea pe organizatori, în condiţiile în care localnicii au cerut, în mod insistent, anularea evenimentului. 

Concret, 31 de rezultate pozitive au fost obţinute în urma testelor efectuate înaintea plecării spre Japonia. În această situaţie se află, de pildă, baschetbalistul american, Zach LaVine (Chicago Bulls), care n-a mai plecat în „Ţara Soarelui Răsare“. Totuşi, e posibil ca LaVine să ajungă, ulterior, în Japonia, după perioada de izolare, pentru a face parte din Dream Team-ul american. Primul meci pentru SUA, în turneul de baschet masculin, e cel împotriva Franţei, la data de 25 iulie. 

Un aspect alarmant e că numărul infecţiilor creşte printre atleţii vaccinaţi. Katie Lou Samuelson, jucătoare americană în echipa de baschet 3X3, a anunţat pe Instagram că a fost diagnosticată cu COVID-19 şi că va rata JO 2020. Samuelson a fost vaccinată cu ambele doze. La fel ca şi Kara Eaker (18 ani), rezervă în echipa feminină de gimnastică a Statelor Unite. Şi aceasta a avut un test pozitiv, în ciuda faptului că a fost vaccinată. Eaker, aflată deja în Japonia, a fost extrasă din Satul Olimpic şi plasată în izolare într-un hotel. Asimptomatică, ea va putea reveni în SUA, după zece zile. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite