JO 2020 Tokyo, înot: Popovici încântă! David e în finala probei 100 metri liber. Urmează cursa pentru medalii!

JO 2020 Tokyo, înot: Popovici încântă! David e în finala probei 100 metri liber. Urmează cursa pentru medalii!

Considerat un adevărat fenomen, puştiul de doar 16 ani şi-a continuat seria prestaţiilor excelente, în Japonia, cu încă o cursă superbă.

David Popovici s-a clasat pe locul 4, în finala probei de 200 metri liber, ratând bronzul la două sutimi. Îşi poate lua revanşa însă în finala probei sale preferate, cea de 100 de metri liber! Pentru că s-a calificat pentru cursa decisivă, în noaptea de marţi spre miercuri.

În semifinale, David Popovici a terminat pe locul 4, în prima cursă, cu timpul de 47.72 secunde. Pe primele trei locuri în seria sa s-au clasat americanul Caeleb Dressel, cu 47.23, urmat de italianul Alessandro Miressi, 47.52, şi sud-coreeanul Sun-woo Hwang, 47.56.

Per total însă, Popovici a obţinut al cincilea timp din semifinale, fiind depăşit de Kliment Kolesnikov (Comitetul Olimpic Rus) din a doua semifinală. Kolesnikov a fost, de fapt, cel mai rapid, în semifinale, cu timpul de 47.11, record european!

Finala probei de 100 metri liber e programată pentru joi, de la ora 05:37, ora României (TVR 1, Eurosport).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările