JO 2020 Tokyo, înot: David Popovici, ţinut în frâu. Ce i s-a interzis după calificarea în prima finală olimpică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Popovici
David Popovici

Sportivul de 16 ani e în cărţi pentru a realiza o performanţă formidabilă, la Jocurile Olimpice: câştigarea unei medalii la o vârstă atât de fragedă.

David Popovici e pe val, la Tokyo, şi, când te uiţi la toate rezultatele sale din acest an, de-a dreptul fenomenale, pare că medalia olimpică ar trebui să vină, în mod firesc, la capătul acestui drum extraordinar.

Cum însă în sport nimic nu e câştigat dinainte, iar David are doar 16 ani, antrenorul său, Adrian Rădulescu, e cu ochii pe el! Şi, potrivit jurnalistului Marian Ursescu, trimisul „Gazetei Sporturilor“ la Tokyo, Popovici a primit interdicţia de a sta prea mult la interviuri, după ce s-a calificat în finala probei de 200m liber. Unde va concura, în noaptea de luni spre marţi, de la ora 04.43 (TVR 1, Eurosport), ora României. Până atunci, puştiul de 16 ani a vorbit despre cum a decurs semifinala în care s-a clasat pe locul 2.

Ce a spus David Popovici?

*M-am simţit un pic mai bine decât în serii, asta pentru că prima cursă a setat ritmul pentru ceea ce urmează. Cursa a fost foarte bună, perfectă, am reuşit să mă calific în finală, ceea ce e un lucru excelent pentru mine!

*Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 metri liber, nu visam. Dar se mişcă totul repede, se schimbă pentru că am un antrenor foarte bun şi acum sunt în finală. Şi sunt convins că va fi o finală de neuitat!

*Ştiţi care a fost ultima indicaţie pe care mi-a dat-o (n.r. - antrenorul)? Să mă distrez şi asta am şi făcut!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite