JO 2020 Tokyo, gimnastică: Larisa Iordache suferă! Antrenorul i-a descris starea medicală înaintea finalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Iordache are o medalie olimpică în palmares
Larisa Iordache are o medalie olimpică în palmares

Gimnasta de 25 de ani ar trebui să concureze pentru podiumul olimpic, la bârnă, marţi dimineaţă, de la ora 11.50, ora României (TVR 1, Eurosport). Din păcate, e departe de forma ei optimă din punct de vedere fizic.

Larisa Iordache a ajuns, la Tokyo, accidentată! De aceea, s-a şi hotărât să concureze doar la bârnă. Aici, în calificări, a obţinut a patra notă, 14,133, avansând în finala de marţi. 

Doar că acum, cu 24 de ore înainte de a intra în lupta pentru medalii, Larisa suferă din cauza durerilor, fiind diagnosticată cu o entorsă metatarsiană, la piciorul stâng. Starea ei mediacală a fost descrisă de antrenorul Cristian Moldovan, în dialog cu Justin Gafiuc (Gazeta Sporturilor), aflat la Tokyo.

Ce a spus Cristian Moldovan?

*Tragem până în ultimul moment. Nu ne gândim sub nicio formă ca Larisa să renunţe la finală.

*O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre şi pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reuşit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii. 

*Infiltraţii a făcut o singură dată la clinica din Satul Olimpic, în rest e pe tratament fizioterapeutic, antiinflamatorii. Cei din stafful medical se ocupă extraordinar de situaţie, doamna doctor Torje, şeful echipei medicale Dan Tănase, Vasile Oşean de la lotul de canotaj, toţi sunt focusaţi pe recuperarea Larisei.

*Nu e speriată, fiindcă nu-i e teamă de nicio adversară, ci e dezamăgită că nu se poate pregăti, aşa cum trebuie. Le vede pe celelalte fete, cum se antrenează normal, ea e nevoită să fie circumspectă, nu e plăcut. 

*La mijloc e şi o artroză care deja exista la gleznă, în afara leziunii de acum. Dar încercăm să-i ţinem psihicul ridicat, astfel încât la concurs să fie la nivelul maxim posibil.

2012 e anul în care Larisa Iordache a cucerit bronzul olimpic, la Londra, alături de echipa feminină a României.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite