JO 2020 Tokyo, fotbal: Americancele, distruse! Turneul feminin a început cu rezultate şocante VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Megan Rapinoe, mijlocaş SUA
Megan Rapinoe, mijlocaş SUA

Cu două zile înainte de festivitatea de deschidere (vineri, ora 14.00, ora României, TVR 1, Eurosport), evenimentul găzduit de Tokyo a pornit la drum, cu primele partide din cadrul turneului de fotbal feminin.

Spre deosebire de întrecerea băieţilor, care va începe de joi cu 16 echipe, competiţia fetelor a adunat la start 12 naţionale. Împărţite în trei grupe de câte patru formaţii. Primele două clasate, plus două cele mai bune echipe de pe locurile 3 vor avansa în sferturi.

Astăzi, faza grupelor a pornit la drum, furnizând nişte scoruri şocante! Zambia a fost distrusă de Olanda cu 3-10! Iar Brazilia a zdrobit China cu 5-0. La ambele partide însă, vorbim despre nişte confruntări dezechilibrate, în care favorita s-a impus, clar, aşa cum era de aşteptat.

În schimb, în cel mai strâns meci al zilei surpriza a venit datorită scorului final: Suedia - SUA 3-0! A fost un dezastru pentru americance, în condiţiile în care naţionala lor ocupă locul 1 în clasamentul FIFA şi a câştigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice (1996, 2004, 2008, 2012). Suedia, de cealaltă parte, ocupă locul 5 în ierarhia FIFA şi e vicecampioana olimpică, după argintul luat, la JO 2016.

Iată rezultate înregistrate, astăzi, în turneul feminin:

Grupa E

Marea Britanie - Chile 2-0

Japonia - Canada 1-1

Grupa F

Zambia - Olanda 3-10

China - Brazilia 0-5

Grupa G

Suedia - SUA 3-0

Australia - Noua Zeelandă 2-1

VEZI REZUMATUL MECIULUI SUEDIA - SUA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite