JO 2020 Tokyo, canotaj: „Naufragiu“ la ultima finală! Fetele de la 8+1, cursă dezolantă după recordul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canotaj

Lumea sportului e imprevizibilă! Ne convingem de acest lucru, încă o dată, urmărind ceea ce se întâmplă, în Japonia, în aceste zile.

Dezamăgire uriaşă pentru România, la ultima finală olimpică de la canotaj! După un aur şi două medalii de argint, toate speranţele noastre s-au legat de fetele de la 8+1. Şi nu doar pentru o prezenţă pe podium, ci pentru aurul olimpic.

Vorbim despre nişte aşteptări justificate din moment ce, potrivit jurnalistului Marian Burlacu (Click!), barca feminină de 8+1 e socotită a fi „barca amiral“ a flotilei noastre. În palmaresul ei all-time figurează trei medalii olimpice de aur, trei de argint şi trei de bronz. Mai mult, în recalificările de acum două zile, echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea a reuşit o cursă excelentă, încheiată cu un timp de 5:52.99. Care a fost un nou record mondial!

Din păcate, în noaptea de joi spre vineri, fetele au fost departe de forma din acea cursă. Au pornit slab în finală şi nu şi-au mai revenit. România a ocupat ultimul loc, de la început până la sfârşit, terminând pe locul 6 din 6.

Iată clasamentul final:

1. Canada - 5 minute, 59 de secunde şi 13 sutimi

2. Noua Zeelandă - 6:00.04

3. China - 6:01.21

4. SUA - 6:02.78

5. Australia - 6:03.92

6. România - 6:04.06

Canotoarele şi canotorii români vor reveni în ţară, duminică, 1 august, în jurul orei 14.30.

Bilanţul României, la JO 2020, după prima săptămână

Sport Concurent / Echipaj                           Medalia

Scrimă Ana Maria Popescu                           Argint la individual

Canotaj Ancuţa Bodnar, Simona Radiş   Aur la dublu vâsle

Canotaj Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari                                                                                Argint la patru rame masculin, fără cârmaci

Canotaj Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă Argint la dublu rame masculin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite