JO 2020 Tokyo, canotaj: Momente care nu s-au văzut la televizor! Cum s-a sărbătorit primul aur al României VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Dorin Chioţea / Facebook
FOTO: Dorin Chioţea / Facebook

Echipajul feminin de dublu vâsle, format din Simona Radiş si Ancuţa Bodnar, a cucerit medalia de aur, în noaptea de marţi spre miercuri, aducând primul titlu olimpic pentru canotajul românesc după 13 ani!

Canotajul e un sport care a contribuit din plin la rezultatele remarcabile ale României, la fiecare ediţie de la Jocurile Olimpice. 

Per total, după performanţa fetelor de acum, am ajuns la 20 de titluri olimpice în canotaj (avem 90 de medalii de aur, în total), de-a lungul participărilor la JO. Doar că, între ultima medalie de aur şi cea cucerită acum de Radiş şi Bodnar au fost 13 ani!

Imediat după triumful lor în cursa de miercuri dimineaţă, fetele au oferit nişte imagini fabuloase, care au fost surprinse de jurnalistul Dorin Chioţea (TVR) şi postate de acesta pe contul său de Facebook, după cum se poate vedea mai jos:

VIDEO Cum s-a sărbătorit primul aur al României

VIDEO Cum s-a sărbătorit primul aur al României

După ce şi-a îmbrăţisat elevele, Vasile Măstăcan, antrenorul celor două campioane olimpice, a acordat un interviu pentru „Gazeta Sporturilor“, în care a încercat să explice, pe scurt, cum s-a obţinut această performanţă.

CE A DECLARAT ANTRENORUL?

Vasile Măstăcan: Sunt nişte fete foarte puternice. Este o echipă nemaipomenită. Speră să domine totul până la Jocurile Olimpice de la Paris. Ele formează o echipă foarte serioasă şi lucrez cu drag cu ele. Sunt foarte muncitoare şi o plăcere să lucrez cu ele. Barca s-a format în urma selecţiei, au fost cele mai bune. Aşa s-a format dublu vâsle şi au confirmat din prima. Am reuşit ca în trei ani să facem o barcă competitivă. Am aşteptat această medalie mulţi ani şi sperăm să urmeze şi la următoarele Jocuri Olimpice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite