JO 2020 Tokyo, canotaj: Fete de aur! Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar sunt campioane Olimpice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radiş Bodnar

Echipajul de dublu vâsle feminin al României a câştigat, miercuri dimineaţa, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reuşind să stabilească şi un nou record olimpic.

Barca României a pornit ca din puşcă şi s-a distanţat încă după primii zeci de metri. Fetele noastre au trecut primele la 500 de metri, pentru ca la jumătatea cursei ele să fie mai rapide cu 3.5 secunde (aproape două lungimi de barcă) faţă de principalele lor urmăritoare. 

Până la final, Simona şi Ancuţa nu au slăbit deloc ritmul şi s-au impus de o manieră categorică. Echipajul României a trecut linia de sosire cu un timp de 6.41,03, echipa de pe locul secund, Noua Zeelandă, ajungând la peste 3 secunde. Olanda a luat medalia de bronz.

Podiumul probei de dublu vâsle feminin:

1. ROMÂNIA         6:41.03
2. Noua Zeelandă 6:44.82
3. Olanda              6:45.73

Fetele noastre, campioane europene şi vicecampioane mondiale, au adus a doua medalie pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice, după argintul obţinut, sâmbătă, de Ana Maria Popescu la spadă.

Ancuţa Bodnar are 22 de ani (n. 25.09.1998, la Vatra Moldoviţei / Suceava), iar Simona Radiş tot 22 de ani (5.04.1999, la Botoşani).

UPDATE ora 16.22  Echipajul de patru rame masculin a câştigat a treia medalie pentru România la JO

Citeşte şi 

JO 2020 Tokyo: Bucurie în formă pură! Cum au sărbătorit canotoarele câştigarea primei medalii de aur a Românie VIDEO

bodnar radis
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite