JO 2016: Florin Mergea şi Horia Tecău, în semifinalele de dublu la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mergea şi Tecău

Perechea Florin Mergea şi Horia Tecău s-a calificat, miercuri dimineaţă, în semifinalele probei de dublu din competiţia de tenis de la Jocurile Olimpice, fiind la o victorie distanţă de a-şi asigura o medalie.

Mergea şi Tecău, favoriţii numărul patru la câştigarea competiţiei, s-au impus în faţa brazilienilor Marcelo Melo/Bruno Soares în trei seturi, scor 6-4, 5-7, 6-2. Brazilienii erau cotaţi cu şansa a treia la câştigarea titlului olimpic. 

În faţa unor tribuni arhipline şi a unui public ostil, jucătorii români şi-au păstrat concentrarea şi au fost constanţi în execuţii, pierzând un singur serviciu pe parcursul unei partide care a durat mai bine de două ore.

Mergea şi Tecău au devenit primii tenismeni români calificaţi în semifinalele unui turneu olimpic de tenis, şi sunt la o victorie distanţă de a câştiga prima medalie pentru delegaţia României la Rio. 

În semifinale, jucătorii români îi vor întâlni pe americanii Jack Sock şi Steve Johnson, cel mai probabil joi dimineaţă. În cazul în care vor pierde, Mergea şi Tecău vor juca un meci pentru medalia de bronz cu învinşii din cealaltă semifinală. 

Meciurile pentru medalii în concursul de dublu la tenis sunt programate pentru sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 05.30. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite