Jivkov s-a impus în contratimpul de la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Koev, la startul în contratimpul din Mamaia * Foto: Marian Burlacu
Vladimir Koev, la startul în contratimpul din Mamaia * Foto: Marian Burlacu

Compatriotul câştigătorului, Vladimir Koev, a confirmat statutul de favorit şi a ocupat locul 3. Florin Saveliu este cel mai bine clasat român, pe 6. În jurul orei 14.00 se va da startul în prima eapă, Constanţa - Brăila. O femeie de la salubrizare a pătruns pe circuit, cu tot cu tomberon, chiar lângă locul de start-sosire în contratimpul de 8 km din Mamaia.

Contratimpul de 8 km desfăşurat în această dimineaţă, la Mamaia, a deschis ediţia cu numărul 48 a Turului României la ciclism. Trei echipe dintre cele anunţate ca participante nu s-au mai prezentat, în această situaţie fiind bulgarii de la Dobrici şi cei de la Ţar Simeone. În aceste condiţii, la prima acţiune cronometrată au fost trecuţi pe lista de start 69 de sportivi, însă dintre ei au abandonat trei, aşa că în final 66 au contat în clasamentul final al contratimpului.

Cel mai rapid în întrecerea de contratimp individual s-a dovedit a fi bulgarul Iovciev Iovcio Jivkov (Friuli), care a terminat în 9 minute şi 31 de secunde. El a fost urmat de doi sportivi care participă constant la “Mica Buclă”: grecul Ioannis Tamouridis şi bulgarul Vladimir Koev, ultimul câştigând în 2004 şi anul trecut întrecerea.

Dintre români, o evoluţie bună au avut Florin Saveliu (Mazicon), Andrei Nechita (România tineret), un sportiv care se pregăteşte şi concurează deseori în Italia, şi Alex Ciocan (Dinamo), care a terminat în 2010 cu tricoul albastru acordat celui mai bine clasat rutier român. Eduard Novak (Tuşnad CT), deşi a terminat pe 14, nu a fost prea satisfăcut de timpul scos.

N-au lipsit nici evenimentele haioase. O lucrătoare de la salabruziare, neobservând banda delimitatoare a traseului, a apărut chiar lângă linia de start – sosire cu un tomberon de gunoi... Aflaţi pe fază, arbitrii au îndepărtat-o rapid de acolo. De asemenea, un cetăţean grăbit a vrut să iasă cu maşina, un 4x4, de pe trotuarul unde o avea parcată, trecând prin circuit. A fost oprit la timp de un poliţist pe motocicletă.

O lucrătoare de la salubrizare a păstruns cu tomberonul pe circuit * Foto: Marian Burlacu

Au abandonat: Ferdinand Bruckner, Harald Gruber (Austria / Profiline) şi Vaceslav Verciuc (Moldova).

După o mică pauză, sportivii se vor îmbarca în maşini şi vor pleca la Sala Sporturilor din Constanţa, de unde se va da startul în prima etapă. 

CLASAMENT CONTRATIMP MAMAIA (8 km)
1.    Iovciev Iovcio Jivkov (Bulgaria / Cycling Team Friuli) 9:31
2.    Ioannis Tamouridis (Grecia / SPT) 9:37
3.    Vladimir Koev (Bulgaria / KON) la 9:54
4.    Henrich Berger (Germania / Mazicon) 10:04
5.    Sergiu Cioban (Moldova / Tuşnad CT) 10:04
6.    Florin Saveliu (România / Mazicon) 10:04
..........................................................................................................
8. Andrei Nechita (România tineret) 10:08
.........................................................................................................
12. Alexandru Ciocan (România / Dinamo) 10:15

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite