Jamaicanii rămân cei mai rapizi oameni din lume. Au luat şase medalii de aur la Mondialele de al Moscova, unde în competiţia pe echipe a câştigat Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatele Mondiale de Atletism s-au încheiat ieri la Moscova, fără ca sportivii români să prindă vreun loc pe podium.

România a deplasat în capitala Rusiei un lot cu 15 sportivi, iar obiectivul declarat al conducerii Federaţiei a fost acela de a prinde câteva finale. „Avem şanse să fim în 3-4 finale”, a spus preşedintele Ion Sandu. Dorinţa acestuia s-a îndeplinit iar sportivii români au ajuns în patru finale, unde au avut clasări departe de rezultatele atletismului românesc de altădată. Moscova 2013 este al doilea campionat mondial consecutiv de la care România se întoarce fără medalie, după Daegu 2011. Ultima oară când atletismul românesc a fost pe podium a fost în 1009, la Berlin, unde veterana Nicoleta Grasu a obţinut bronzul.
Jamaicanii, lideri la viteză
Cum era de aşteptat în probele de viteză, atleţii jamaicani s-au impus fără probleme, cucerind 6 medalii de aur şi avându-i în prim-plan pe Usain Bolt (100 m, 200m şi 4x100m) şi pe Shelly-Ann Fraser-Pryce (100m, 200m şi 4x100m), cei mai buni vitezişti ai momentului. „Fulgerul” Bolt a ajuns la 8 medalii mondiale, dar mai are şi 6 olimpice, din 2008, de când s-a impus la JO de la Beijing, ratând o singură medalie, cea de la 100 m, din 2011, de la Daegu, unde a fost descalificat în finală pentru că ar fi furat startul. Chiar şi aşa, Usain Bolt rămâne stăpânul absolut al probelor de viteză. La Moscova el nu şi-a îmbunătăţit recordurile, însă e tot cel mai rapid om din lume.
Ruşii au câştigat pe echipe
În clasamentul general pe echipe s-a impus Rusia, care a câştigat 7 medalii de aur, urmată de Statele Unite şi Jamaica, câte 6 şi Kenya 5. Cele mai multe medalii le-a luat însă delegaţia americană, care a urcat de xx ori pe podium. Dintre cele 205 ţări participante, 33 au cucerit medalii, restul, prin care şi România, având clasări în afara podiumului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite