Jaf în stil românesc: 12,5 milioane de euro au dispărut din conturile clubului Oţelul. Explicaţiile sunt de neînţeles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Adamescu
Dan Adamescu

Administratorul judiciar al gălăţenilor a dezvăluit, în premieră, ce a relevat controlul financiar şi ce s-a întâmplat cu suma de 18 milioane de euro încasată de moldoveni, în perioada 2011-2012.

Oţelul Galaţi a luat titlul în România, în sezonul 2010-2011, iar apoi a participat în grupele Ligii Campionilor. 

Aceste performanţe au adus o sumă uriaşă în conturile clubului şi ar fi fost normal ca o echipă mică, cu cheltuieli pe măsură, să trăiască cinci, şase ani de pe urma banilor luaţi de la UEFA, plus veniturile anuale de la drepturile de televizare.

În schimb, odată cu preluarea echipei de către Dan Adamescu, Oţelul şi-a început declinul, a intrat în insolvenţă, iar acum ocupă ultimul loc în Liga I, fiind aproape de retrogradare şi desfiinţare.

Administratorul judiciar al clubului, Vlad Răpişcă, a avut o intervenţie la Digi Sport şi a explicat că Oţelul a fost, pur şi simplu, jefuită.

Ce a spus?

„În perioada 2011-2012, au intrat aproximativ 18 milioane de euro în club, iar la data la care grupul de firme TNG Real Estate a devenit acţionarul clubului, în conturi se găseau 5,5 milioane de euro. Restul banilor nu existau în club.  Nu ştiu ce s-a întâmplat cu banii, trebuie întrebaţi cei care au fost înainte. Au fost nişte tranzacţii către un impresar, domnul Codoban, care a primit câteva milioane de euro pentru jucători pe care i-a adus. Sunt mai multe aspecte“, a spus Răpişcă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite