Jackpot Halep: la 22 de ani e cea mai bogată jucătoare de tenis din istoria României. Câţi bani a câştigat până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona bate record după record pe teren, dar şi în afara lui. Miercuri, a devenit prima româncă ajunsă în semifinale la Wimbledon, iar această performanţă i-a adus şi o binemeritată recompensă financiară.

Simona Halep o va întâlni, joi, pe Eugenie Bouchard (Canada) în semifinale, la Londra, constănţeanca de 22 de ani fiind favorita caselor de pariuri. Indiferent de rezultatul pe care îl va obţine, mâine, românca va pleca din Anglia cu un cec foarte mare.

Pentru calificarea în semifinale, Halep are asigurat un bonus de 754.000 de dolari. Această sumă se va adăuga la câştigurile Simonei din tenis de până acum: 4.564.000 de dolari. În total, jucătoarea de 22 de ani a obţinut 5.318.000 de dolari din tenis.

Cu această sumă, ea e sportiva cu cele mai mari venituri din sportul alb din istoria României. Pe locul 2 se clasează Andrei Pavel (5.225.000 de dolari), iar podiumul e completat de Victor Hănescu (4.300.000 de dolari). În cazul lui Hănescu, suma poate creşte, având în vedere că el e în continuare jucător activ.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite