Izolarea pune sănătatea în pericol: Avertismentul unui profesor australian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea a spus că, după 14 zile de inactivitate, are nevoie de trei săptămâni pentru a-şi recâştiga forma fizică
Sorana Cîrstea a spus că, după 14 zile de inactivitate, are nevoie de trei săptămâni pentru a-şi recâştiga forma fizică

Ceea ce se întâmplă cu trei săptămâni înainte de Australian Open 2021 (8-21 februarie) poate cauza o tragedie pe teren, în timpul turneului.

Dacă cineva îşi imaginează că nemulţumirile exprimate de jucători precum Bautista Agut (13 ATP) şi Sorana Cîrstea (71 WTA) sunt, pur şi simplu, nişte mofturi, atunci merită să fie luate în seamă şi declaraţiile date de Kevin Roberts, profesor de sport, în cadrul Universităţii South Australia.

„Plasarea jucătorilor într-o carantină totală va cauza o decădere fizică şi mentală. Dar cea mai mare problemă e că aceşti sportivi se află acum în izolare, în nişte camere în care temperatura e reglată, prin aer condiţionat. Iar cei mai mulţi dintre ei au ajuns în Australia din ţări unde acum e iarnă. Pe când la noi, în Australia, suntem în toiul verii. Aceşti jucători nu s-au lovit, deocamdată, de canicula de aici. Iar când vor ieşi din izolare, după 14 zile, vor fi nevoiţi să joace pe teren, în nişte temperaturi foarte ridicate. Ceea ce va cauza tot felul de probleme“, a avertizat Kevin Roberts.

Se cere scurtarea meciurilor la masculin

Având în vedere această situaţie specială, au apărut voci care au sugerat că Australian Open 2021 ar trebui să treacă la un sistem în care, în proba masculină, învingătorul să fie decis după meciuri de maximum trei seturi, în loc de cinci, aşa cum se întâmplă, de obicei, la turneele de Grand Slam. Organizatorii însă nu sunt de acord cu această propunere, deocamdată.

1.200 de teste au fost efectuate pentru Australian Open 2021, începând de sâmbătă. Deocamdată, au existat doar nouă rezultate pozitive.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite