Ivan cel Vitezist: Bulgarul, campion la drift, îndrăgostit de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov

De aproape patru ani, bulgarul Ivan Ivanov e nelipsit de la etapele de drift din România. Anul trecut, a devenit al doilea străin din istorie care a cucerit titlul în Campionatul Național de  Drift, impunându-se atât la Semi Pro (2018), cât și la cea Pro (2020).

„Am venit prima oară în România în 2017, când am concurat la o etapă din Constanța. Îmi place mult tot ce se întâmplă aici“, explică Ivanov motivele pentru care străbate chiar și 1.000 de kilometri pentru a concura la etapele de drift din România.

În acest weekend, bulgarul va concura la a treia etapă din acest sezon, care va avea loc pe Transrarău, la o altitudine de peste 1.500 de metri. Etapa, care se va desfășura sub denumirea de Către Viziunea 0, va strânge la start un total de 35 de piloți. Pe lângă competiția în sine, etapa va avea și un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește condusul defensiv.

Pentru a ajunge la Câmpulung Moldovenesc, acolo unde este centrul administrativ al etapei, Ivanov va conduce peste 850 de kilometri. „Este un traseu senzațional și nu aș putea să ratez. Am câștigat acolo în 2019 și am doar amintiri frumoase. În România este mult fair play, toată lumea este primitoare, nu pot decât să fiu bucuros că pot lua startul de fiecare dată aici“, a adăugat campionul bulgar.

Acesta a învățat și câteva cuvinte în limba română și recunoaște că cel mai des folosește cuvântul apă. „Etapele sunt vara și în mașină este extrem de cald, așa că imediat ce ajung la finiș, cer apă“, se amuză Ivanov.

Ivan Ivanov nu va fi singurul pilot bulgar care va concura în weekend pe Transrarău. La Pro mai sunt înscriși Angel Plamenov și Danko Dimitrov, aceștia având la rândul lor experiență în campionatul organizat de RoDrift începând cu 2015. Etapa va începe vineri după amiază cu prezentarea piloților pe esplanada din Câmpulung Moldovenesc, sâmbătă sunt calificările, iar duminică de la ora 15 va începe finala cu battle-urile mult așteptate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite