Italienii „fierb“: Prestigiosul „Gazzetta dello Sport“ sugerează că între România şi Franţa va urma un meci aranjat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Puşcaş (dreapta) şi colegii săi au soarta italienilor în mâinile lor
George Puşcaş (dreapta) şi colegii săi au soarta italienilor în mâinile lor

Campionatul European rezervat echipelor sub 21 de ani îşi programează, diseară, ultimele partide din faza grupelor, iar Italia, una dintre gazdele competiţiei, e interesată direct de ce se va întâmpla la Cesena.

Italienii sunt specialiştii blaturilor, Serie A, campionatul lor de fotbal fiind un izvor al partidelor trucate. De altfel, în trecutul nu foarte îndepărtat, scandaluri uriaşe de corupţie au lovit fotbalul italian.

Fiind nişte experţi în privinţa meciurilor aranjate, italienii s-au sesizat acum, înainte de confruntarea dintre România U-21 şi Franţa U-21, diseară (ora 22.00, TVR 1), la Cesena. Concret, Italia U-21, gazda Euro 2019 de tineret alături de San Marino, e interesată direct de acest meci, deoarece continuarea parcursului ei în această competiţie ţine de rezultatul de la Cesena.

Italia U-21 a terminat pe locul 2 în grupa A cu 6 puncte, după Spania U-21, care a obţinut calificarea în semifinale. Pentru a ajunge şi ea în careul de aşi, Italia U-21 are nevoie de una dintre următoarele variante:

*Franţa U-21 să învingă România U-21 la mai mult de două goluri.

*România U-21 să învingă Franţa U-21.

Dacă oricare dintre aceste variante se va concretiza, Italia U-21 merge în semifinale ca cea mai bună echipă de pe locul 2. 

Problema italienilor e însă faptul că nici Franţa U-21, nici România U-21 n-au nevoie de victorie, la Cesena. O remiză ar trimite ambele formaţii în următoarea fază a competiţiei: tricolorii mici vor câştiga grupa C, iar francezii vor fi cea mai bună formaţie de pe locul 2!

Tocmai de aceea, „Gazzetta dello Sport“ a tras un semnal de alarmă în această privinţă, după ce Italia U-21 a învins Belgia U-21 în ultimul ei meci de grupă (3-1): „Rămânem în cursa pentru calificarea în semifinale, dar un egal între Franţa şi România ne condamnă. După rezultatele de aseară (n.r. – sâmbătă seară) am rămas în viaţă, dar pentru Di Biagio şi băieţii săi urmează o seară de suferinţă. Aşteptând Franţa - România, din această seară, italienii încă speră“.

Italia, victima unui aranjament scandalos la Euro 2004

Italienii au motive întemeiate să le fie frică de o eventuală remiză în partida dintre România U-21 şi Franţa U-21. De obicei, când o remiză le convine ambelor formaţii, nimeni nu riscă şi meciul se încheie...egal.

Un exemplu evident în acest sens a fost la Euro 2004 şi i-a afectat chiar pe italieni. Atunci, Italia, Suedia, Danemarca şi Bulgaria s-au aflat în aceeaşi grupă a turneului final.

În ultima etapă, un 2-2 între Suedia şi Danemarca ar fi calificat ambele naţionale nordice şi ar fi eliminat Italia din competiţie. Şi, surpriză, Suedia şi Danemarca au remizat chiar cu scorul care le-a convenit, 2-2, eliminând Italia de la Euro 2004.

CITEŞTE ŞI:

Italienii acuză deja blatul din meciul România – Franţa: Declaraţie dură dată de un fotbalist în faţa jurnaliştilor

România, misiune infernală: Care sunt cele două echipe pe care le pot întâlnii elevii lui Rădoi în semifinalele Euro 2019

Francezii laudă starul României în ziarul lor de sport cel mai important: Articol superb dedicat lui Ianis Hagi

Gigi Becali, declaraţie comică despre eroul României: Ce a spus când a fost întrebat despre preţul lui Coman

Hagi, discurs profund în presa franceză: „Regele“ a explicat de ce fotbalul românesc a intrat într-un con de umbră

VIDEO Hagi, gest superb: „Regele“ le-a transmis un mesaj de încurajare tricolorilor înaintea meciului cu Franţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite