Italian Job: Juventus a sufocat cea mai bună ofensivă din Europa cu două contraatacuri devastatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain

Finala Ligii Campionilor e ca şi stabilită înaintea partidelor din manşa secundă. Miercuri, pe „Stade Louis II“, Monaco, cu 146 de goluri marcate în toate competiţiile din acest sezon a fost, pur şi simplu, neputincioasă în faţa unei echipe care a transformat apărarea într-o artă.

Dacă Barcelona a dat fotbalului conceptul de tiki-taka, acum Juventus ne arată ce înseamnă defensiva perfectă.

Monaco, mult lăudata echipă ofensivă în care joacă noua „perlă“ a fotbalului mondial, francezul Kylian Mbappe (18 ani), a fost „anesteziată“ în faţa „soldaţilor“ trimişi pe teren de Allegri.

Paradoxal, francezii au început mai bine meciul şi Mbappe, marcator în toate partidele eliminatorii ale Ligii Campionilor în acest sezon - avea până miercuri cinci reuşite în ultimele patru partide - a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 16. Trei minute mai târziu, Falcao a câştigat un duel aerian cu Barzagli în careu, dar Buffon a sărit din bară în bară pentru a-şi salva echipa. Cele două ocazii parcă au adormit însă vigilenţa gazdelor care au fost prinşi pe un contraatac devastator.

După o combinaţie Higuain - Dani Alves, ultimul i-a returnat mingea vârfului argentinian cu un câlcăi de mare efect. Fostul golgheter al celor de la Napoli a catapultat balonul în poartă cu un şut fără preluare din interiorul careului (29).

A noua „dublă“ pentru Higuain

După pauză, Monaco a fost aproape de gol, încă din primele secunde, însă Buffon a intervenit salvator. Replica torinezilor a venit prin Marchisio care a profitat de o gafă în apărare, a pătruns în careu, însă Subasici s-a opus şutului (54).

Monaco n-a înţeles nimic din acest avertisment şi a comis-o decisiv cinci minute mai târziu. Bakayoko a pierdut, neglijent, un balon la centrul terenului, iar conexiunea Dani Alves - Higuain i-a lovit, din nou, pe francezi. Centrarea brazilianului luat, gratis, de la Barcelona a fost fructificată din cădere de Higuain pentru 2-0. Astfel, vârful de 29 de ani care a fost titularizat, miercuri, venind după trei meciuri la rând fără gol marcat, a ajuns la a 9-a „dublă“ din acest sezon.

De aici până la final, Monaco n-a mai avut nimic de spus şi a mai ameninţat poarta lui Buffon abia în minutul 90, atunci când goalkeeper-ul de 39 de ani a trimis în corner o lovitură periculoasă de cap venită după o fază fixă.

Săptămâna viitoate, Juventus - Monaco se joacă la 9 mai, iar Atletico Madrid - Real Madrid (0-3 în tur) o zi mai târziu. Având în vedere rezultatele din tur însă, aproape sigur, finala de la Cardiff, programată pentru 3 iunie va fi disputată de Juventus şi Real Madrid.

VEZI GOLURILE MECIULUI MONACO - JUVENTUS

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite