Italia vrea înăsprirea legislaţiei privind suporterii violenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporteri ai clubului Napoli. FOTO : AFP
Suporteri ai clubului Napoli. FOTO : AFP

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, vrea să extindă perioada interdicţiei accesului suporterilor violenţi la meciurile de fotbal după ce o persoană a fost rănită grav, sâmbătă, în urma unui schimb de focuri înainte de finala Cupei Italiei la fotbal, meci disputat între Fiorentina şi Napoli.

„În prezent, aceasta (n.r. – interdicţia) este de cinci ani, plus cinci ani, în cazul în care (n.r. – suporterul) recidivează. Ar trebui să fie de cinci ani, plus zece ani”, a declarat ministrul italian într-un interviu pentru cotidianul „La Stampa”.

O sancţiune asemănătoare este aplicată şi susţinătorilor care dau dovadă de atitudini violente şi intimidare în apropierea stadioanelor. „Un exemplu este un „ultra” deja cunoscut pentru comportamentul său pe stadioane şi care ar vrea să jefuiască un magazin”, a continuat oficialul italian menţionând că „a lua decizii pe viaţă ar fi dificil”.   

Angelino Alfano a vorbit şi de interdicţii preventive pentru acte de intimidare care ţin de aria competiţiilor sportive. Aceste măsuri de interzice la participarea de evenimente sportive ţin de competenţa diferitor prefecturi de poliţie.

În finala Cupei Italiei de sâmbătă Napoli a câştigat meciul disputat împotriva lui Fiorentina, 3-1, trei fani napolitani au fost răniţi, iar unul din aceştia a fost lovit de un glonţ tras în direcţia sa de un susţinător al lui AS Roma, club de fotbal care nu avea legătură cu partida din acea zi. În urma acestui incident plămânul lui Ciro Esposito, suporterul lui Napoli, a fost perforat, iar glonţul a ajuns în apropierea coloanei vertebrale.

Un susţinător al echipei AS Roma, Daniele De Santis, a fost arestat de autorităţi, acesta fiind cunoscut drept un „ultra” al echipei din capitala Italiei.

Angelino Alfano a fost aspru criticat pentru faptul că autorităţile nu au putut asigura măsurile de securitate necesare pentru o asemenea partidă: „De ce nu este ministrul de Interne capabil să organizeze un meci de fotbal care ar trebui să fie floare la ureche”, a declarat preşedintele echipei Napoli, Aurelio de Laurentiis.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite