Italia, perfecţiune fotbalistică: Cum a fost transformată dintr-o ruină în campioana Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italia

Sub comanda lui Roberto Mancini (56 de ani), Squadra azzurra s-a metamorfozat: dintr-o naţională care a ratat Mondialul din 2018 a devenit campioană la Euro 2020, câştigându-şi toate meciurile.

Atunci când Roberto Mancini a preluat funcţia de selecţioner, în mai 2018, Italia era o ruină! Ratase calificarea la Mondialul din 2018, sub comanda lui Gian Piero Ventura, şi era o naţională de care cam fugeau toţi antrenorii cu CV.

De aceea, federaţia s-a şi chinuit până l-a convins pe Mancini, fiind nevoită să meargă o perioadă pe mâna interimarului Luigi Di Biagio. Cu Mancini pe bancă însă, Squadra azzurra a renăscut. O singură statistică spune totul: ultima înfrângere a naţionalei datează din 10 septembrie 2018! De la un 0-1 cu Portuglia, la Lisabona, în Liga Naţiunilor. De atunci, în 34 de meciuri, Italia a înregistrat 27 de victorii şi 7 remize. Golaveraj: 87 de goluri marcate, 11 primite.

Aceasta e cea mai lungă serie de invincibilitate din istoria Italiei. Care mai are nevoie de un singur meci pentru a egala recordul mondial deţinut, în acest moment, de naţionalele Braziliei şi Spaniei.

500.000 de euro va primi fiecare jucător de bază al Italiei pentru triumful de la Euro 2020. Federaţia de la Roma va încasa 34 de milioane de euro, de la UEFA.   

Euro 2020, distincţiile individuale

*Jucătorul turneului: Gianluigi Donnarumma (Italia)

*Cel mai bun tânăr fotbalist: Pedri (Spania, 18 ani)

*Cel mai bun marcator: Cristiano Ronaldo (Portugalia, cinci goluri)*

*Ronaldo l-a devansat pe cehul Patrick Schick, tot cu cinci goluri la Euro 2020, având şi o pasă decisivă, spre deosebire de rivalul său.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite