Istvan Kovacs, cel mai bine plătit arbitru din România: Cum arată veniturile sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istvan Kovacs mai mare mulţi ani de arbitrat, la cel mai înalt nivel
Istvan Kovacs mai mare mulţi ani de arbitrat, la cel mai înalt nivel

Promovat în categoria Elite din 2019, centralul din Carei e răsplătit pe măsura valorii sale incontestabile. Şi demonstrează că arbitrajul poate fi un domeniu profitabil, dacă îţi faci treaba, ca la carte.

Istvan Kovacs (37 de ani) se pregăteşte de finala Conference League: AS Roma – Feyenoord. Meciul e programat pentru miercuri, de la ora 22.00, la Tirana (Albania). 

Va fi, practic, momentul culminant pentru Kovacs, la capătul unui sezon în care a arbitrat pe bandă, în România şi în străinătate, după cum se poate vedea mai jos:

*Liga Campionilor: 5 meciuri

*Liga Europa: 2

*Conference League: 2

*Liga Europa (calificări): 1

*Liga Campionilor (calificări): 1

*Liga I (sezon regulat): 18

*Liga I (play-off): 3

*Liga I (play-out): 2

*Campionatul saudit: 4

*Cupa României: 1

Bilanţ: 39 de meciuri, 191 de cartonaşe galbene, 8 eliminări

Finalul anului îl va trimite în Qatar

Adevărul a scris aici despre performanţa istorică reuşită de Istvan Kovacs, odată cu delegarea sa la Mondialul din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie).

Această realizare profesională va fi răsplătită cu 70.000 de dolari. Iar, în Qatar, Kovacs va primi 3.000 de dolari pentru fiecare partidă la care va oficia. Şi asistenţii care fac parte din echipa centralului din Carei, Adrian Artene şi Vasile Marinescu, vor fi răsplătiţi cu sume importante în Qatar. Concret, vor primi câte 25.000 de dolari, plus 2.000 de dolari pentru fiecare partidă arbitrată.

Saudiţii plătesc cel mai bine

Istvan Kovacs a realizat deja un bilanţ financiar impresionant, pe măsura valorii sale.

În competiţiile UEFA, fiind în categoria Elite, el primeşte 5.000 de euro la fiecare meci, indiferent că arbitrează în Liga Campionilor, Liga Europa sau Conference League.

Saudiţii plătesc însă cel mai bine, de câte ori apelează la Kovacs pentru meciurile din campionatul lor intern la care cheamă, periodic, brigăzi din Europa. Concret, Kovacs primeşte 10.000 de dolari, plus transport şi cazare, atunci când se deplasează în Regat. 

În România, la meciurile din Liga I, baremul arbitrilor de centru e de 1.000 de euro la fiecare partidă. Din această sumă, centralul trebuie să plătească costurile pentru transport, cazare şi masă. 

  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite