Istoria ţine cu Irlanda de Nord: de ce sunt încrezători adversarii noştri şi ce bilanţ au tricolorii cu echipele britanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă au pierdut cu 0-2, la Bucureşti, în noiembrie, jucătorii pregătiţi de Martin O’Neil insistă că, sâmbătă, jocul va arăta foarte diferit faţă de cel de pe „Arena Naţională“.

Irlanda de Nord a pierdut ultimul joc cu România, însă are un bilanţ excelent împotriva tricolorilor în partidele disputate acasă.

Britancii au câştigat ultimele două jocuri de pe teren propriu cu românii:

*12 septembrie 1984 – Preliminarii CM 1986 – Victorie cu 3-2

*23 martie 1994 – Amical – Victorie cu 2-0

La ultima partidă, pe banca tricolorilor s-a aflat tot Anghel Iordănescu. Iar acum, pe lângă statistică, nord-irlandezii se bazează şi pe aportul publicului. Asta în condiţiile în care toate cele 10.000 de bilete pentru partida ce va fi găzduită de arena „Windsor Park“ au fost vândute.

„Sâmbătă, fanii noştri vor fi al 12-lea jucător. Cât timp eu am fost în echipă, au fost al 12-lea jucător. Fanii au fost mereu extraordinari. Chiar şi când suntem conduşi, cântă mereu şi ne încurajează. Va fi important ca ei să fie alături de noi, să pună presiune“, a declarat atacantul Kyle Lafferty.

România în meciurile cu echipele britanice

Anglia 11 meciuri 3 victorii 6 remize 2 eşecuri

Irlanda 5 meciuri 1 victorie 2 remize 2 eşecuri

Irlanda de Nord 5 meciuri 2 victorii 0 remize 3 eşecuri                                                      

Scoţia 6 meciuri 2 victorii 2 remize 2 eşecuri   

Ţara Galilor 5 meciuri 3 victorii 1 remiză 1 eşec          

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite