Iris urlă „Pe ei, pe mama lor“, România riscă enorm: cum poate fi pedepsită naţionala după meciul cu Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un imn controversat ce va fi difuzat înaintea jocului România – Ungaria (sâmbătă, ora 19.00, TVR1) e scânteia care poate da naştere la o serie de evenimente regretabile. Din păcate, cei care vor suferi vor fi fotbaliştii tricolori, dar şi suporterii civilizaţi.

Ladislau Boloni a spus că cel care a inclus versul „Pe ei, pe mama lor“ în noul imn al echipei naţionale a fost „foarte, foarte sărac intelectual“. 

În ciuda acestei declaraţii, dar şi a altor critici venite din partea fanilor şi oamenilor din lumea fotbalului, federaţia, prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu, a insistat că imnul cântat de trupa Iris se va auzi la meciul cu Ungaria de la staţia de amplificare.

Astfel, o atmosferă şi aşa tensionată ar putea atinge cote explozive. Desfăşurarea evenimentelor va fi monitorizată de UEFA, care n-ar ezita să pedepsească naţionala României, după cum a admis Mircea Sandu.

Ce a spus?

„Mă tem că suporterii nu pot fi opriţi de la scandări rasiste. Mă aştept la ce e mai rău! Eu apreciez că, fiind recidivişti, sunt şanse mari ca meciul cu Irlanda de Nord să-l jucăm cu porţile închise, sau poate în altă parte“, a spus Sandu la Digi Sport.

România va întâlni Irlanda de Nord, la Bucureşti, la 14 noiembrie. Până atunci, tricolorii vor disputa alte două partide din preliminariile Euro 2016, cu Ungaria (11 octombrie) şi cu Finlanda (14 octombrie).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite