Iranul mai primeşte o lovitură: Cea mai bună şahistă a ţării s-a retras de la naţională, după un scandal uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sara Khademalsharieh ar urma să părăsească şi ea ţara, precum foştii ei colegi Firouzja şi Hejazipour
Sara Khademalsharieh ar urma să părăsească şi ea ţara, precum foştii ei colegi Firouzja şi Hejazipour

Sara Khademalsharieh (22 de ani), a 13-a jucătoare a lumii, a susţinut decizia unui jucător iranian de a concura împotriva sportivilor din Israel, lucru interzis de regimul de la Teheran!

Arătat cu degetul de lumea civilizată şi considerat un regim criminal, după doborârea avionului ucrainean cu o rachetă, guvernul iranian primeşte lovitură după lovitură, de unde se aştepta, probabil, cel mai puţin: din partea propriilor sportivi de renume!

Kimia Alizadeh, cea mai iubită atletă a ţării, a fugit din Iran, în stilul Nadiei Comăneci, povestea ei fiind prezentată pe larg aici. Iar la câteva zile după acest episod, care a arătat şi mai bine adevărata faţă a regimului, astăzi, şi cea mai bună şahistă a ţării, Sara Khademalsharieh a renunţat, oficial, la echipa naţională. În vârsta de 22 de ani, Sara şi-a anunţat decizia printr-o postare scurtă pe Instagram: „Demisie de la naţională“.

Urmează plecarea din Iran!

S-a ajuns aici, fiindcă Sara l-a susţinut public pe fostul său coleg de la naţionala masculină, Alireza Firouzja (16 ani). Un geniu al şahului, Firouzja a anunţat, la finalul anului 2019, că nu va mai concura sub steagul Iranului. El a şi părăsit deja ţara pentru a reprezenta Franţa. Asta deoarece, ca sportiv iranian, Firouzja n-avea voie să-şi înfrunte rivalii din Israel! Regimul de la Teheran interzice acest lucru, în cazul tuturor sportivilor, „în semn de solidaritate cu poprul palestinian“. Ca o ironie, sportivii palestinieni au dreptul de a-şi înfrunta rivalii din Israel!

După plecarea lui Firouzja din Iran, Sara Khademalsharieh a susţinut, public, decizia acestuia, motiv pentru care a fost atacată de şeful Federaţiei Iraniene de Şah, Mehrdad Pahlevanzadeh.

Astfel, Sara Khademalsharieh a renunţat, astăzi, la echipa naţională şi, potrivit ultimelor informaţii, urmează plecarea ei din Iran, ea dorind să concureze pentru altă ţară, fără a purta vălul islamic, aşa cum a procedat şi fosta ei colegă de la naţională, Mitra Hejazipour (foto, jos).

Hejazipour

CITEŞTE ŞI:

Iranul minte din nou: Declaraţie şocantă despre fuga celei mai iubite sportive a ţării şi reacţia presei

VIDEO Televiziunea iraniană, culmea tupeului: „Se poate spune că doborârea avionului e ceva normal“

Postarea care a mişcat Iranul: „Aici, singura soluţie e să mori!“. Ce spun oamenii în mediul online

Nadia din Iran face praf regimul de la Teheran: „Sunt una dintre milioanele de femei pe care le-aţi umilit!“

VIDEO Iranul „fierbe“: „Moarte dictatorului! Moarte mincinosului!“. Studenţii, primiţi cu gaze lacrimogene

Fuga Nadiei, reeditată în Iran: Cea mai iubită sportivă a ţării a plecat în Olanda şi s-a pozat fără vălul islamic

Perspectiva unui jurnalist iranian stabilit în România: Cine sunt bocitorii lui Soleimani

VIDEO Bocitori de profesie: Dovada că în Iran se plânge la comandă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite