Iorgulescu, proiect spectaculos pentru fotbalul românesc: vrea să aducă în ţară o tehnologie de 1,8 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gino Iorgulescu va conduce Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) până în 2022, iar după victoria de astăzi a avut o apariţie rară în faţa presei.

Gino Iorgulescu l-a învins cu 13-1 pe contracandidatul său, Sorin Drăgoi, motiv pentru a oferit o serie de declaraţii, urmând să ia, probabil, o pauză de doi, trei ani până la următoarea conferinţă.

Cea mai interesantă idee expusă de şeful LPF a fost cea legată de introducerea arbitrajului video în primul eşalon din România.

„Sunt greşeli mari de arbitraj pe care le-a văzut toată lumea. Cei la CCA (n.r. – Comisia Centrală a Arbitrilor) n-au analizat bine arbitrii şi ne-am trezit că în următoarea etapă iar i-au pus la meciuri. Încercăm să avem acolo un reprezentant, observator cel puţin. Vrem să vedem cum se desfăşoară activitatea CCA. Eu am în program arbitrajul video. E problema fondurilor. Să vedem de unde găsim 1,8 milioane de euro. Dacă cineva face o sponsorizare cu dedicaţie îl vom implementa. Poate luăm anumite părţi de la sponsori. Cei de la UEFA ne-au spus că ar costa cam atât“, a declarat şeful Ligii.

Iorgulescu a dezminţit scurt zvonul potrivit căruia alegerile LPF ar fi fost influenţate politic: „Domnul Dragnea nu s-a implicat în alegerea preşedintelui LPF“.

Alte declaraţii oferite de Iorgulescu

*Nu ştiu dacă va exista o schimbare rapidă în privinţa sistemului competiţional. Acest sistem funcţionează, iar dacă va fi vreo schimbare, trebuie anunţată cu un an. Vom încerca să luăm legătura cu oficialităţile locale pentru a îmbunătăţi arenele din zonele respective. Nu le putem interzice cluburilor care n-au stadioane să nu promoveze.

*Noi nu putem verifica ce fac cluburile cu banii primiţi din drepturile TV. Doar dacă ne lasă ele. Eu m-am hotărât să candidez când mi-am dat seama că voi avea şansa de a prelungi acest contract din drepturile TV. Cluburile stabilesc dacă vor mai mulţi bani sau nu. Depinde şi de raitinguri însă. 

*Ne preocupă de mai mult timp o altă problemă. Am făcut un test de lege în care brandurile ar urma să aparţină de municipalităţi, exact ca-n Italia. Când cineva pleacă de la o echipă, brandul revine la municipalitate sau judeţ. În acest fel nu vor mai exista probleme. 

*Voi face primul pas spre dialog cu FRF în continuare, poate găsim soluţia pentru a colabora mai bune. M-am întâlnit cu domnul preşedinte Burleanu de mai multe ori, şi în particular. Poate vom atrage câţiva fotbalişti care au veleităţi de conducători. Poate în cinci ani vom găsi pe cineva care să preia frâiele LPF.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite