Ionuţ Negoiţă, pus sub control judiciar. Patronul lui Dinamo e acuzat de bancrută frauduloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Negoiţă FOTO Sever Gheorghe
Ionuţ Negoiţă FOTO Sever Gheorghe

Principalul acţionar al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost pus sub control judiciar de către Curtea de Apel Bucureşti, fiind acuzat de bancrută frauduloasă în cazul ieşirii din insolvenţă a clubului din Ştefan cel Mare.

Procurorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să îl plaseze sub control judiciar pe Ionuţ Negoiţă, patronul echipei Dinamo, suspectat de bancrută frauduloasă, informează Digi 24. Ionuţ Negoiţă ar fi ascuns active de  16,8 milioane de lei în momentul declanşării procedurii de insolvenţă a clubului Dinamo, fiind prejudiciaţi astfel creditorii societăţii. 

Mai sunt acuzaţi administratorul special al SC Dinamo 1948 SA, Cristian Valentin Gheorghiţă, fostul administrator judiciar al firmei care administrează clubul Dinamo, Cătălin Andrei Dascăl şi o altă persoană implicată în procedura insolvenţei societăţii, toţi fiind acuzaţi de bancrută frauduloasă.

În acest dosar, pe 9 februarie, s-au făcut percheziţii la o firmă de avocatură şi la o firmă de insolvenţă. 

"Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii”, susţinea la începutul lunii Poliţia Română. 

„Suntem ferm convinşi că rezultatul final al acestor cercetări va confirma legalitatea şi corectitudinea procesului de insolvenţă prin care Dinamo Bucureşti a trecut recent”, replica Ionuţ Negoiţă la vremea respectivă printr-un comunicat de presă. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite