Ion Ţiriac vinde turneul de la Madrid. Cât cere cel mai bogat român pentru el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac vrea să vândă turneul de la Madrid, cotat între cele mai importante din tenis, chiar dacă anul acesta a făcut un profit de 35 de milioane de euro de pe urma lui.

Cel mai bogat român se află în negocieri pentru a finaliza această afacere, iar preţul cerut sare de 200 de milioane de euro, informează profit.ro. Unul dintre motivele vânzării ar fi cererea ATp de creştere a premiilor în competiţia masculină cu peste 80%, de la 4,2 milioane de euro la 7,4 milioane de euro.

Acum 14 ani, Ţiriac a convins primăria din Madrid să investească aproape 200 de milioane de euro pentru construcţia Caja Magica, un complex sportiv care cuprinde şi trei săli, de 12.500 de locuri, 3.500 de locuri şi 2.500 de locuri, cu acoperiş retractabil. În urma acestei investiţii, Ţiriac a decis să mute la Madrid turneul pe care îl organiza până atunci la Stuttgart.

Cu o lună înainte de turneul de la Madrid din acest an, unul dintre organizatorii turneului de tenis de la Barcelona, Albert Augusti, declara că Ţiriac încasează de la primăria din Madrid câte 9 milioane de euro pe an pentru a menţine turneul în capitala Spaniei.Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite