Ion Ţiriac îşi mută atenţia către un alt sport decât tenisul. În ce proiect investeşte omul de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România FOTO Inquam Photos
Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România FOTO Inquam Photos

Ion Ţiriac se implică şi în alt sport, decât tenisul, afaceristul desfăşurând un proiect în golf, după ce, în trecut, a mai contribuit pentru dezvoltarea hocheiului şi a gimnasticii.

Astfel, toamna aceasta, va avea loc cea dintâi ediţie a turneului de golf, pe care Ion Ţiriac îl va organiza la Madrid. Anunţul a fost făcut Gerard Tsobanian, unul dintre oamenii de încredere pentru Ion Ţiriac, care a spus că omul de afaceri are în plan să transforme acel turneu de golf în cel mai important din lume, arată ziare.com.

„Vrem să facem acelaşi lucru, pe care l-am făcut şi în tenis. Am început, în urmă cu 18 ani, cu un turneu doar de băieţi şi o arenă mică. Acum, turneul de tenis de la Madrid este al treilea din Europa, după Roland Garros şi Wimbledon şi al şaselea din lume. Spania este o ţară cu o mare tradiţie în golf. Este, de asemenea, ţara cea mai turistică pentru pasionaţii de golf, astfel că avem o bază solidă pentru a creşte. Vrem să facem Madrid capitala golfului, pentru ca oamenii să nu vină atraşi de premii, ci pentru eveniment”, a declarat Gerard Tsobanian, citat de „Expansion”. 

Prima ediţie a turneului de golf de la Madrid va avea loc, în acest an, între 3 şi 6 octombrie, deşi, iniţial, competiţia era organizată în luna aprilie. Premiile se vor ridica la 1,5 milioane de euro, turneul fiind încadrat în cel mai important circuit continental, Europe Tour. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite