Ion Ţiriac, printre cei mai buni tenismeni ai lumii. Lista românilor din Hall of Fame-ul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiriac (73 de ani) a fost primit în Hall of Fame-ul tenisului
Ţiriac (73 de ani) a fost primit în Hall of Fame-ul tenisului

Fostul tenismen Ion Ţiriac a pătruns în galeria celor mai buni tenismeni all time din lume, fiind al doilea român inclus în Hall of Fame-ul tenisistic după Ilie Năstase.

Ion Ţiriac, care s-a calificat în cariera sa de trei ori în finala Cupei Davis, va fi prezent la o ceremonie organizată în cinstea lui, care va avea loc pe 13 iulie în Statele Unite ale Americii.

Preşedintele Hall of Fame-ului, americanul Stan Smith, a motivat includerea lui Ţiriac în galeria personalităţilor tenisului mondial datorită contribuţiei pe care a avut-o acesta la dezvoltarea sportului alb. „Ca un rezultat al fabuloasei sale contribuţii la dezvoltarea tenisului şi multiplele sale calităţi, un panel compus din istorici ai tenisului, experţi şi membri ai Hall of Fame l-au desemnat pe Ion Ţiriac pentru această onoare. De la începutul organizaţiei, în 1954, numai 224 persoane din 19 ţări au fost incluse în Hall of Fame”, a spus Smith conform ProSport.

Reacţia lui Ţiriac la auzul acestei veşti nu a întârziat să apară. „Nominalizarea a venit târziu şi a venit devreme, pentru că sunt foarte atenţi şi foarte selectivi în opţiunile lor. Gândiţi-vă că în 50-60 de ani au fost aleşi numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, mă aşteptam şi nu mă aşteptam la această onoare. Înţeleg că federaţia internaţională m-a propus, pentru că trebuie să te propună cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, că te aleg oamenii tenisului. Nu funcţionarii, nici jurnaliştii, ci sportivii şi oamenii care s-au ocupat de acest sport. Dacă tot m-au onorat, trebuie să-mi achit datoriile, să mă prezint la întâlniri şi să contribui la progresul şi schimbarea tenisului. Lucruri de care m-am ocupat în ultimii 30 de ani de când am renunţat la performanţa seacă”, a spus Ţiriac.

Omul de afaceri român deţine chiar şi un turneu din circuitul ATP, care se desfăşoară an de an la Madrid, în Spania. Alături de el, în Hall of Fame-ul sportului mondial se mai regăsesc românii  Iolanda Balaş (atletism), Eduard Pană şi Doru Tureanu (hochei pe gheaţă), Nadia Comăneci, Bela Karoly, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Octavian Bellu, Daniela Silivaş, Simona Amânar şi Lavinia Miloşovici (gimnastică).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite