Ion Ţiriac: „Daca în 2020 vom fi în aceeaşi situaţie economică, înseamnă ca vom fi cu toţii săraci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac patronează două turnee de tenis din circuitul ATP: BRD Năstase Ţiriac Trophy şi turneul de la Madrid FOTO Cosmin Iftode
Ion Ţiriac patronează două turnee de tenis din circuitul ATP: BRD Năstase Ţiriac Trophy şi turneul de la Madrid FOTO Cosmin Iftode

Omul de afaceri Ion Ţiriac a vorbit în presa franceză, după o perioadă de tăcere, despre o problemă mai veche cu care se confruntă tenisul mondial, făcând referire şi la criza economică care încă persistă în toată lumea. Fostul mare tenismen a făcut şi câteva previziuni privind sfârşitul acestor vremuri de restrişte economică.

Ion Ţiriac a transmis prin intermediul presei franceze un avertisment vizavi de situaţia economică globală, prevestind un adevărat colaps pentru omenire dacă actuala criză financiară nu se va încheia în scurt timp. „Dacă în 2020 vom fi în aceeaşi situaţie economică, înseamnă că vom fi cu toţii săraci! Asta nu poate dura”, a spus Ţiriac.

Problema zgurei albastre de la Madrid, din nou în prim plan

În urmă cu câteva luni, Ion Ţiriac a fost în conflict deschis cu cei mai buni tenismeni ai lumii, după ce a anunţat că vrea să înlocuiască zgura roşie a turneului Masters de la Madrid, pe care îl patronează, cu zgură albastră. Decizia a stârnit la acea vreme multe controverse, iar omul de afaceri a fost nevoit să dea înapoi pentru a fi sigur că turneul ATP se va bucura de prezenţa starurilor tenisului mondial. Odată încheiată această competiţie, Ţiriac a readus în discuţie problema înlocuirii suprafaţei de joc.

„Sunt sută la sută convins că albastrul este mai bun decât roşul. Se vedea cu 30% mai bine la TV. E păcat că jucatorii au confundat culoarea cu faptul că alunecau pe zgură. M-a costat 1,5 milioane de euro să schimb totul. Dar viitorul este albastru! Nu sunt nebuni cei de la atletism sau hochei, care au ales albastru!”, a mai spus Ţiriac pentru presa franceză, fiind citat de ziare.com.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite