Ioan Dragan: "Este o tampenie sinistra"

Presedintele Comisiei Nationale Antidoping, Ioan Dragan, a declarat, ieri, ca acuzatia de dopaj adusa echipei Romaniei care a participat la Campionatul Mondial din 1998 este "o tampenie sinistra".


Presedintele Comisiei Nationale Antidoping, Ioan Dragan, a declarat, ieri, ca acuzatia de dopaj adusa echipei Romaniei care a participat la Campionatul Mondial din 1998 este "o tampenie sinistra". Acuzatiile sunt nefondate, iar articolul din L"Equipe nu este in regula. In primul rand, una dintre substantele care spun ei ca a fost folosita de cele 19 echipe nationale, si anume dihidrocodeina, nu este considerata substanta dopanta si nu se afla pe lista interzisa", a spus Ioan Dragan, fost director al Institutului National de Medicina Sportiva (INMS). Dragan a precizat ca INMS a aprobat lista substantelor ce urmau sa fie folosite de fotbalistii romani pe durata Campionatului Mondial din Franta. "Eu am vazut lista propusa de medicul Pompiliu Popescu, inainte de a pleca la Mondialele din Franta. Acea lista a fost avizata de INMS si apoi trimisa autoritatilor franceze spre aprobare. Francezii si-au dat acordul pentru importul medicamentelor respective, ceea ce nu ar fi fost posibil daca pe lista figurau substante interzise. In plus, jucatorii romani au fost supusi unor controale antidoping si nu s-a depistat nimic", a adaugat presedintele Comisiei Nationale Antidoping. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, ieri, ca informatiile publicate de cotidianul francez nu sunt adevarate. "Noi suntem curati. Nici un jucator roman nu a fost depistat pozitiv. Voi studia presa franceza si apoi voi decide in ce mod vom actiona, pentru ca afirmatiile lor sunt false", a precizat presedintele FRF. Cotidianul "L'Equipe" a scris ca 19 delegatii participante la Cupa Mondiala de fotbal din 1998, printre care se afla si cea a Romaniei, au primit autorizatii de a introduce pe teritoriul Frantei diverse produse farmaceutice, unele dintre acestea fiind interzise de Comitetul International Olimpic. "L'Equipe" precizeaza ca Agentia pentru medicamente din Franta a trimis Ministerului francez al Tineretului si Sportului, in timpul Cupei Mondiale, o scrisoare insotita de copii ale autorizatiilor primite de cele 19 delegatii pentru a introduce pe teritoriul Frantei diverse produse farmaceutice, destinate jucatorilor si responsabililor delegatiilor. Cele 19 delegatii care au primit aceste autorizatii sunt cele ale Arabiei Saudite, Austriei, Belgiei, Bulgariei, statului Chile, Coreei de Sud, Danemarcei, Spaniei, Statelor Unite, Scotiei, Iranului, Italiei, Japoniei, Marocului, Nigeriei, Norvegiei, Olandei, Angliei si Romaniei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: