Ioan Andone: „Pentru Dinamo, retrogradarea ar fi o tragedie!“ | INTERVIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone
Ioan Andone

Ioan Andone (61 de ani) deplânge situaţia de la Dinamo, echipa din Ştefan cel Mare ajungând în situaţia în care rămânerea în Liga 1 ar putea fi posibilă numai printr-un miracol, „câinii roşii” fiind pe penultimul loc în clasament cu 9 puncte adunate în 18 etape.

„Adevărul“: Mai există scăpare pentru Dinamo?

Ioan Andone: Situaţia este foarte grea. Nu mă aşteptam deloc să nu câştige cu Clinceni, o echipă unde sunt scandaluri, fără stabilitate şi fără victorie până acum. Au fost prea multe ocazii care nu s-au fructificat. Eu nu înţeleg cum fotbaliştii nu au deloc orgoliul că joacă pentru Dinamo. Cred că cei mai mulţi dintre ei sunt mulţumiţi doar că au ajuns în Ştefan cel Mare şi gata. Sunt cu salariul la zi, nu au probleme, nu ştiu de ce se mişcă aşa cum se mişcă. Dacă dinamoviştii continuă aşa, nu îi văd în regulă, nu îi văd bine deloc...

Un sezon în liga secundă pentru a reorganiza echipa ar reprezenta o soluţie?

La tradiţia lor, pentru Dinamo retrogradarea ar fi o tragedie.

La Rapid, chiar dacă nu a fost exact aceeaşi situaţie, se pare că a funcţionat.

Da, dar să nu uităm, acolo a apărut un stadion nou, au stabilitate, au suporteri pătimaşi, pe viitor pot să se bată iar la titlu. La Dinamo, nu e nici stadion, chiar dacă am înţeles că se va face, sunt problemele astea, doar suporterii au rămas. Îi admir foarte mult, şi nu o spun pentru că sunt subiectiv, fanii fac eforturi uriaşe pentru a aduce bani la club, pentru a plăti salarii, îi vedeam în stare de multe, dar nu şi de asta. Sunt cei mai buni suporteri! Cred că şi pentru ei ar fi o tragedie dacă echipa ar ajunge în eşalonul secund.

Totuşi, o perioadă în Liga 2 poate rezolva problemele, chiar dacă nu imediat. Petrolul, de exemplu, are mari şanse să urce stabilă în prima divizie.

Da, ei se chinuie de ceva timp să revină, cred că în acest an vor reuşi. Şi ei au suporteri, au tradiţie, au stadion, au un antrenor de-al locului, pe Nicolae Constantin, care face treabă foarte bună la Ploieşti. De toate astea e nevoie când ataci un titlu sau o promovare, totul trebuie să funcţioneze şi să se lege foarte bine. Totuşi, Dinamo trebuie să încerce să se salveze.

Să mergem în partea de sus a clasamentului. Este CFR-ul deja campioană?

Echipa lui Dan Petrescu nu trebuie să considere că deja a luat titlul, mai ales pentru că se înjumătăţesc punctele când se intră în play-off. Dacă nu s-ar fi întâmplat asta, erau campioni deja. Dar şi aşa, au prima şansă, sunt principalii favoriţi. Sunt pragmatici, au experienţă, antrenorul lor a mai câştigat campionate, unii jucători din lot au mai luat titluri.

Mai poate spera şi FCSB la primul loc, după alungarea lui Edi Iordănescu?

Nu ştiu ce să mai zic. Nu cred că era nevoie de schimbarea de antrenori. Trebuia să se meargă cu Edi Iordănescu până la capăt, pentru că avea toate atributele să câştige campionatul. Dar acolo trebuie să ai o relaţie bună cu Gigi Becali. Toţi din fotbal ştim cum e Gigi, nu se poate schimba.

Mai există altcineva care se poate lupta cu CFR?

CS U Craiova îmi place foarte mult cum joacă, îmi plac şi jucătorii de acolo. Dar nu se concentrează cum trebuie, nu au constanţă în joc, au prea multe sincope. Or, aşa nu se poate ataca titlul.

Îl vedeţi pe Dan Petrescu la Naţională?

Dan Petrescu are o relaţie bună cu patronul de la CFR, dacă vrea sigur poate ajunge la Naţională, nu vor fi probleme. Dar nu ştiu dacă el chiar îşi doreşte trecerea asta.

Obiectivul la prima reprezentativă ar trebui să fie calificarea sau reconstrucţia?

La Naţională nu poţi să mai vii doar aşa, trebuie să-ţi propui să te califici la turnee finale, schimbarea de generaţii a realizat-o Mirel Rădoi, mulţi de la tineret au ajuns la lot, asta s-a făcut. Acum trebuie rezultate, trebuie să ai un antrenor care să garanteze rezultate. Nu poţi aduce un tehnician tânăr, fără experienţă.

Barajul e un obiectiv?

Dacă asta rămâne, da, trebuie să îţi doreşti să ajungi la baraj, pentru că acolo mai primeşti o şansă. Bine, dai de unul sau doi adversari foarte tari şi nu ştiu dacă am mai fi fericiţi că am mai primit acea şansă. 

Lionel Messi sau Robert Lewandowski?

Lewandowski! Clar el trebuia să câştige Balonul de Aur. Mai ales că anul trecut nu s-a dat şi el a fost foarte bun. Poate ar fi fost cel mai bine să primească ambii. Dar aşa e când se votează, rezultatul nu mulţumeşte niciodată pe toată lumea.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite