Ioan Andone: „O să-l fac pe Torje să bage mingea-n poartă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andone a reuşit la Bistriţa primul meci din acest sezon al Ligii I în care echipa sa nu  a primit gol
Andone a reuşit la Bistriţa primul meci din acest sezon al Ligii I în care echipa sa nu a primit gol

Tehnicianul „câinilor“ spune că mijlocaşul său e foarte talentat, dar mai are unele minusuri, în special la finalizare. Chiar dacă roş-albii au adunat şase puncte în ultimele două etape, „Fălcosul“ spune că Dinamo nu se îndreaptă încă spre titlu.

2-1 cu Steaua şi 2-0 la Gloria Bistriţa sunt rezultatele care au scos pe Dinamo din criză. Andone a dezvăluit ieri cum l-a motivat pe Dănciulescu, la ce capitole trebuie să se mai antreneze Torje şi ce discuţii va avea cu şefii în pauza de iarnă.

„Adevărul": La Bistriţa, Dănciulescu a marcat primul său gol din acest sezon. Şi-a revenit?

Andone: Înainte de meci, eu am avut o discuţie cu Danciu. I-am explicat să aibă răbdare, că-i va veni şi lui rândul să joace. Asta nu înseamnă însă că nu voi mai schimba atacanţii. Le voi da la toţi şanse. Voi apela la rotaţia vârfurilor, pentru că am mulţi jucători de valoare în ofensivă.

Torje a făcut din nou un meci bun. Vă e teamă că ar putea pleca la Galatasaray?

Eu nu comenteze astfel de speculaţii. În primul rând, Hagi are şi el nevoie de timp, trebuie să vadă ce lot are acolo, să facă o analiză şi abia apoi să se gândească la transferuri. Într-adevăr, Torje este un jucător foarte bun, care ne ajută. Nu pot spune că e cel mai bun, deoarece calitate au şi Alexe, şi Adrian Cristea, şi Marius Niculae. Torje trebuie să mai muncească, pentru că are şi minusuri, mai ales la finalizare. Veţi vedea, o să-l fac eu să bage mingea în poartă şi atunci o să fie un jucător şi mai bun.

După două victorii, vă gândiţi la titlu?

Nu pot spune asta acum. Vom vedea la iarnă ce se întâmplă. În funcţie de locul pe care îl vom ocupa, voi discuta cu şefii despre obiectivele noastre.

Este important că Borcea a mers cu echipa la Bistriţa?

Da, a contat şi asta. Cristi este un acţionar care stă de vorbă cu jucătorii, ştie ce să le spună, îi încurajează. E pentru prima dată în acest sezon când face o deplasare cu noi, iar asta s-a văzut, am avut primul meci în care nu am primit gol în Liga I.

Veţi efectua modificări în echipă pentru meciul de marţi, cu ALRO  Slatina, din Cupă?

Da, le voi da şi altora şansa să joace. După cum spuneam, voi recurge la rotaţia cadrelor. 

„Până în iarnă, rămân la Dinamo"

Gabi Torje (foto) nu exclude un transfer la noua formaţie a lui Gică Hagi, Galatasaray. Jucătorul de 21 de ani a fost promovat, la doar 16 ani, în prima echipă a Timişoarei, pe vremea în care „Regele" antrena în Banat.

Acum, Torje nu ar refuza o reîntâlnire cu Hagi, la Istanbul: „Până în iarnă, îmi văd de jocul meu la Dinamo. Vreau să ajut echipa, apoi voi vedea ce voi face. Mă bucur pentru Hagi, dar nu ştiu dacă mă doreşte la Galata".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite