Interviu Simona Halep: dezvăluie ce îi face Maria Şarapova la fiecare meci şi care e atitudinea rusoaicei faţă de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a plecat deja în Australia, unde pregăteşte terenul la Brisbane şi la Sydney pentru primul Grand Slam al anului, Australian Open, care începe pe 18 ianuarie.

După ce a încheiat antrenamentele în Poiana Braşov, Simona Halep s-a pregătit o perioadă la Bucureşti şi a acordat un interviu pentru TVR. Iată declaraţiile Simonei şi înregistrarea video a interviului.

.A fost un an bun, pentru că am terminat pentru prima dată pe locul doi, al doilea an la rând în care am intrat în Top 3.
2015 a fost cu suişuri şi coborâşuri destul de mari. Începutul anului a fost bun, am şi câştigat cel mai important turneu al meu, la Indian Wells, după aceea am avut o cădere, cred că de presiune mai mult. Am pus singură presiune pe mine şi am clacat.

M-a afectat foarte mult ce s-a spus despre Fed Cup, eu eram foarte obosită în acel moment şi era extrem de dificil pentru mine să merg în Canada şi apoi să vin la Roland Garros. Am fost afectată şi acest lucru m-a deranjat foarte mult, m-am simţit foarte nasol în perioada aceea. A trecut, m-am liniştit şi cred că nimic nu va mai fi la fel de greu, cred că mi-am revenit abia după pauza de la Wimbledon de patru săptămâni.

Şi eu aş vrea să câştig toate meciurile, să am rezultate bune, dar este imposibil şi în plus depinde şi de cum te simţi în acea zi. De aceea mai am şi înfrângeri neaşteptate.

Pe teren eşti singur, trebuie să iei deciziile singur. Dublul nu e pe stilul meu, nu prea îmi place, ador să fiu independentă şi vreau să iau deciziile pe barba mea.

Este greu să ajungi în top 10, dar e şi mai greu să rămâi acolo, pentru că trebuie să repeţi sau să depăşeşti rezultatele de anul trecut. Consider că nu am fost sută la sută la toate turneele, pentru că au fost probleme mentale şi fizice, dar într-o poză mare a fost un an bun şi nu pot să fiu supărată pe ce s-a întâmplat.

Ştiind că la Roland Garros şi la Wimbledon nu am făcut nimic, vroiam mult să ajung să fac un sfert la US Open. Regret că n-am ajuns mai sus, dar a fost şansa Flaviei Pennetta. Dacă treceam mai departe, cred că aveam şansa mea, pentru că o ştiu foarte bine pe Roberta Vinci.

De multe ori simt nevoia să mă rup de tot ce înseamnă tenis, să-mi iau câteva zile libere şi să mă bucur de viaţă în general.

Indian Wells a fost cel ma frumos din 2015, iar de uitat este Wimbledonul. În meciul acela nu ştiu ce s-a întâmplat, a fost groaznic să fiu pe teren, să ştiu că pot să câştig şi totuşi să pierd.

Prietenele mele din circuit sunt Kvitova, Radwanska şi era Pennetta, dar s-a lăsat, o să-i simt lipsa.
Un an bun pentru mine ar fi să fiu mult mai constantă, să am am rezultate la turneele mari. 

Obiectivul cel mare este bineînţeles să câştig un Grand Slam. Am sentimentul că pot, Pennetta a demonstrat la US Open că se poate. Dacă ai şi noroc la tragerea la sorţi, dacă te simţi bine şi toate merg cum trebuie, se poate întâmpla.

La Olimpiadă chiar joci pentru ţara ta, în primul rând pentru ţară şi apoi pentru tine. Mi-ar plăcea să câştig o medalie, la simplu sau la mixt. Am jucat destul de ok la US Open cu Horia. Mai am o dorinţă foarte mare la Olimpiadă, să ţin drapelul, va fi ceva deosebit.

Am început să îmbunătăţesc nişte lucruri, lucrez mult la serviciu, dar îţi trebuie timp ca să prinzi mişcarea. Încerc la dreapta să fiu mai solidă, aş vrea mult mai mult de la această lovitură şi să fac puncte cu ea. Reverul îmi place, îl simt, e lovitura mea favorită. La vole jocul trebuie îmbunătăţit, pentru că în unele meciuri ar fi mult mai bine să finalizez punctele la fileu, sliceul ar putea fi bun, aş vrea să fiu cât mai completă. 

Mariei Şarapova îi place foarte mult să intimideze, mental, nu prin joc.

La Roland Garros mă simt cel mai bine, dar nu contează ce turneu de Grand Slam câştig, doar să câştig unul. Se poate, dacă voi munci la fel de mult ca şi până acum.

Mental şi fizic mă simt mult mai bine ca anul trecut, sunt mai liniştită.

Fiecare AS al Simonei Halep va fi recompensat cu o sumă de bani

"Simona Halep va fi viitorul număr 1 mondial" Vezi AICI Cine spune asta despre jucătoarea noastră

Primul turneu al Simonei Halep din 2016 se vede şi în România. Află aici unde poate fi urmărit

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite