INTERVIU Scandal în sânul Stelei 86! Bumbescu e neiertător cu Iovan: "L-am şters din telefon şi din amintiri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Bumbi” îşi acuză fostul coleg de echipă şi de pahar că l-a lăsat pe drumuri, într-un moment al vieţii în care n-are bani de tratament.

Adrian Bumbescu şi Ştefan Iovan au stat alături ani de-a rândul, pe teren şi în afara lui. Relaţia dintre cei doi câştigători ai Cupei Campionilor Europeni s-a deteriorat iremediabil, după ce Fane, din postura de coordonator al loturilor de tineret a României, l-a dat afară pe „Bumbi” din funcţia de antrenor al echipei Under 16. Bumbescu a fost mazilit pentru două rezultate catastrofale înregistrate într-un turneu din Irlanda disputat în luna mai a acestui an, 1-10 cu Germania şi 0-5 cu Belgia.

Domnule Bumbescu, ce aţi mai făcut după ce aţi rămas fără serviciu?
Nimic, îmi duc nepotul la grădiniţă şi atât. Am artroză, am gută , dar n-am bani, pentru că Iovan m-a lăsat fără serviciu.

Rezultatele au fost totuşi ruşinoase...
Sunt de acord cu dvs, însă turneul acesta din Irlanda nu l-am luat eu, ci Iovan, care apoi s-a dat lovit şi n-a mai venit cu echipa, ca să scape basma curată. Un turneu aiurea, la sfârşit de campionat, care n-avea nicio relevanţă. Eu începusem anul foarte bine, bătusem Franţa şi Serbia, n-aveam nevoie să joc în Irlanda! Iar în meciul cu Germania am luat cinci goluri pe greşeli de portar, după care am rămas în 10, iar nemţii ştiţi cum sunt, te curăţă când te prind.

Totuşi, care e vina lui Iovan pentru acele rezultate?
Păi el s-a implicat la selecţie, la echipă, la antrenamente, dar când a fost vorba să plătească cineva, eu am fost singurul fraier. La alte meciuri, Iovan venea, făcea echipa, vorbea la pauză, de nu mai înţelegeau jucătorii nimic, care e antrenorul principal, eu sau el? Dar ăsta e Iovan, se scaldă în alte cercuri acum, nu mai e cel pe care-l ştiam noi.

Când v-a dat afară ce v-a zis?
Da’ ce, a avut curaj să-mi spună ceva? Ne-am întâlnit la cafea dimineaţa, nu mă mai scotea din <frăţioare>, şi la prânz făcea conferinţă şi spunea că sunt dat afară şi că am carenţe. Asta spune tot despre caracterul lui. Eu l-am şters din memoria telefonului şi din amintiri.

Sună destul de drastic, aţi fost prieteni atâţia ani…
Am fost prieteni şi de pahar şi pe teren, dar ştiţi ce mi-a făcut? Aveam contract pe un an, dar nu mi-am primit salariile pe ultimele două luni. Şi înainte să vin antrenor la Under 16 am renunţat la o ofertă din Arabia Saudită şi la un contract cu Naţional TV, de colaborator la o emisiune.

Aşteaptă ajutorul Academiei Române

Academia Română a hotărât să ofere o indemnizaţie de merit jucătorilor Stelei din generaţia Sevilla1986 care au probleme medicale. Duckadam şi Majearu încasează 1800 de lei pe lună, dar pe lista de aşteptare mai sunt Bumbescu, Bărbulescu şi Lucian Bălan. “Am depus toate actele. Mă mai plimb pe la Steaua pe la stadion, fac mişcare, fac bazine şi aştept”, spune Bumbescu.

Iovan: “Ştia că va fi afară”

Ştefan Iovan a comentat acuzaţiile aduse de Bumbescu. “Ce contează  dacă am mers eu sau n-am mers în Irlanda? Am avut probleme cu umărul şi n-am putut să merg. Într-adevăr, la alte meciuri m-am implicat să-l ajut la organizarea apărării şi la partidele respective s-a văzut. Nu vreau să-i răspund lui Bumbescu cu aceeaşi monedă, regret doar că am spus că are carenţe profesionale”, a afirmat Iovan. El spune că l-a anunţat pe Bumbescu de decizia demiterii: “Ştia că va fi dat afară, bineînţeles că l-am anunţat”.

Ştefan Iovan spune că dintre antrenorii daţi afară de la FRF, doar Bumbescu a avut de comentat, Ungureanu şi Augustin acceptând situaţia. “În Liga 1 s-au dat afară 12 antrenori până acum, ce se întâmpla dacă toţi făceau scandal. E treaba lui Bumbescu ce declară, eu vă spun că acum sunt rezultate. Faptul că ne-am calificat cu echipele de Under 19 şi Under 17 la Tunreele de Elită înseasmnă că se face treabă bună". 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite