Interviu cu Mirel Rădoi: „O să le facem viaţă grea Angliei şi Franţei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi FOTO FRF.ro
Mirel Rădoi FOTO FRF.ro

Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei de tineret, a vorbit în această dimineaţă despre grupa României la EURO 2019, cu Anglia, Croaţia şi Franţa.

Cum vi se pare grupa noastră?
Mirel Rădoi: Poate ne-am fi dorit o grupă mai uşoară. Am căzut cu adversari foarte puternici, dar până la urmă tot trebuia să jucăm şi cu cei buni. Din punctul meu de vedere sunt meciuri din care jucătorii au doar de câştigat. Cred că Anglia este cea mai completă echipă, dar e un singur meci şi se poate întâpla orice.

Credeţi că Franţa va veni cu toate vedetele, precum Mbappe?
Probabil că Mbappe şi alţi jucători de top nu vor veni la tineret după ce au câştigat Cupa Mondială. Din ce înţeleg, se pune problema doar de Kinglsey Coman. Nucleul naţionalei Franţei se bazează pe mulţi jucători de la Lyon, chiar am văzut aseară meciul dintre Lyon şi City şi sunt fotbalişti de supervaloare.

Unii jucători de-ai noştri au spus că îşi propun să joace finala...
Cred că întâi ar trebui ca aceste calificări să devină o obişnuinţă şi apoi să ne propunem obiective îndrăzneţe. Va fi important câte puncte vom face, pentru că vorbim în primul rând despre ieşirea din grupe. Chiar dacă părem că noi şi croaţii ne batem pentru locul 3, Anglia şi Franţa vor avea viaţă grea cu noi.

Credeţi că mulţi jucători de la tineret vor fi „furaţi“ la naţionala mare?
Sunt foarte mulţi jucători talentaţi, Cosmin Contra va decide de cine are nevoie şi când vor face pasul. Eu văd turneul final ca o şansă pentru ei şi vor avea doar de câştigat. Cu siguranţă că vom suferi în astfel de meciuri, dar e nevoie de astfel de partide pentru a ajunge la naţionala mare.

Lotul e stabilit în mare măsură?
Se poate întâmpla orice în aceste şase luni, avem peste 40 de jucători pe care îi urmărim. Singura mea condiţie, aşa cum le spun mereu fotbaliştilor, este să joace, să aibă continuitate. Iar în cazul unei oferte, să nu pună acum pe primul loc aspectul financiar.  Îmi pare rău de tinerii de la Dinamo, pentru că unii au început să joace la un moment dat, apoi au fost lăsaţi pe bancă.

Mi-aş fi dorit să cădem în locul Serbiei, să fim cu Germania, Danemarca şi Austria Mirel Rădoi, selecţioner România Under 21
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite