INTERVIU Gigi Mulţescu vede partea plină a paharului: „Marica şi Torje vor fi titulari la Konyaspor şi vor câştiga bani frumoşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica a fost primit ca o vedetă la Konyaspor
Ciprian Marica a fost primit ca o vedetă la Konyaspor

Gheorghe Mulţescu, antrenorul care a pregătit echipe din Turcia aproape un deceniu, crede că Marica şi Torje au făcut o alegere corectă, semnând cu formaţia Konyaspor.

Gheorghe Mulţescu (62 de ani) consideră că vârful echipei naţionale ar putea să facă pasul rapid spre una dintre cele trei mari formaţii din Istanbul. 
Domnule Mulţescu, ce părere aveţi de transferul lui Marica la Konyaspor?
Ideal e să mergi la o echipă bună pe bani mulţi. Dacă nu se îndeplinesc ambele condiţii, măcar să problema financiară să o rezolvi şi Marica şi-a asigurat un contract bun. Îl cunosc pe başkanul lor, îl cheamă Ahmet Şan şi are afaceri şi în România cu termopane.
Sunt cinci jucători români în prima ligă turcă, dar niciunul la echipele mari din Istanbul....
Asta e cota jucătorilor români, în scădere. Nu mai sunt fotbalişti ca Hagi, Adi Ilie sau Viorel Moldovan, iar cluburile din Istanbul au acum mari posibilităţi financiare şi aduc numai jucători cu nume, de top. Dar Marica are o şansă, dacă face câteva meciuri foarte bune poate să se remarce şi să ajungă în scurt timp la Galata, la Beşiktaş sau la Fenerbahce. Iar Trabzonul lui Bourceanu e o echipă de top în Turcia, a patra forţă a campionatului.  
Konyaspor ce fel de echipă e?
Când eram eu în Turcia, era o formaţie de la mijloc în jos, mai retrograda, mai promova. Acum, dacă i-au adus pe Marica, pe Torje, îl mai au şi pe Hleb, probabil că îşi propun mai mult, poate au pretenţii chiar de cupele europene. Dar să ştiţi că le va fi greu fotbaliştilor români, pentru că au fost aduşi ca nişte vedete, pe bani frumoşi, şi aşteptările sunt mari de la ei. La Konyaspor trebuie să se forţeze, să-şi pună în teren toate resursele şi să facă rezultate într-un campionat foarte puternic. Gândiţi-vă că într-un sezon ai câte două meciuri cu Galata, Beşiktaş, Fener, Trabzon, Bursaspor, adică numai echipe tari.
Din perspectiva echipei naţionale, cum vi se par transferurile lui Marica şi Torje?
E bine că ei vor juca, ar fi extraordinar să joace bine, să câştige meciurile şi să se ajute unul pe altul. Din punctul meu de vedere, exagerând puţin, mai bine joci în Divizia B la o echipă care vrea să promoveze decât să fii rezervă la o echipă de Divizia A. Uitaţă-vă ce probleme au avut Pantilimon, Torje sau Rusescu pe unde au fost pentru că nu au jucat. 

Mircea Lucescu, la Dolce Sport
@ Marica ar fi trebuit să stea lîngă mine, să fi jucat şi acum la o echipă precum Şahtior. Dar fiecare îşi organizează viaţa aşa cum vrea...

@ Eu l-aş fi sfătuit să rămînă la Getafe, să stea lîngă Contra. În Turcia îi va fi greu, e un campionat agresiv, sunt suporteri foarte pătimaşi.

@ E şi Torje la Konya? Acolo a ajuns şi el? Pesemne că asta e valoarea fotbalului românesc în momentul de faţă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite