INTERVIU Gigi Mulţescu: „La Dinamo am fost sacrificat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Mulţescu şi Laurenţiu Reghecampf FOTO Rpressport.ro
Gigi Mulţescu şi Laurenţiu Reghecampf FOTO Rpressport.ro

Tehnicianul a povestit cum a fost mandatul său de opt etape la roş-albi şi a dezvăluit relaţia cu jucătorii, de la Rotariu şi până la Dănciulescu.

Gigi Mulţescu va semna cu o formaţie din Arabia Saudită sau Turcia. Până atunci se relaxează la tenis, urmăreşte emisiunile sportive şi a prefaţat partida Dinamo - Gaz Metan, ultimele echipe pe care le-a antrenat.
Adevarul: Domnule Mulţescu ce faceţi, sunteţi în tratative cu vreo echipă?
Gigi Mulţescu: Deocamdata sunt acasă, joc mult tenis, dar tratez cu unele cluburi din Arabia Saudită şi Turcia.
Din Liga I nu v-a căutat nimeni?
Am avut probleme aici şi nu mai vreau...
Ultima experienţă a fost Dinamo. Cum a fost?
Am fost sacrificat la Dinamo! Am început în condiţii grele, cu jucători tineri fără experienţă, cu trialuri, unii plecau, alţii veneau, au fost transferuri care nu s-au mai făcut, a fost o perioadă tare amestecată. Un du-te, vino. M-am simţit folosit! Omul de sacrificiu, să «fac» perioada aia grea... A fost vorba şi de rezultate, dar atunci am bătut pe Cluj, acum ei spun de Chiajna, noi egal cu Petrolul, acum ei cu Ceahlăul. Nu se compară! 
Şi ce s-a întâmplat exact?
Au apărut imediat comentarii: De ce nu bag tineri, de ce nu-l bag pe Dănciulescu şi când juca, se spunea că nu joacă suficient. Trebuia să păstrez un echilibru. Păi, dacă am bătut pe Cluj cu 6-0, cu Dănciulescu titular, şi tot nu a fost bine! Tot erau discuţii. A fost o perioadă tulbure!
Cum vi se pare decizia lui Danciu de a se retrage?
Este opţiunea lui. Cu mine a jucat şi titular, a mai evoluat în câteva meciuri, a stat şi alături pe bancă. Iar tinerii i-am băgat cât de mult am putut...
Aţi spus de tineri, Ioan Becali chiar a acuzat că nu folosiţi mai mult jucători ca Rotariu.
Cum nu l-am băgat? La început a jucat din repriza a doua pentru că nu era aşa bine armat fizic, apoi cum a intrat în repriza a doua, cum a dat gol! Am zis, hai domne să-l bag titular, am făcut-o în meciul cu Viitorul şi n-a dat în minge. Era minutul 60! A trebuit până la urmă să-l schimb. Trebuie să fii atent cu tinerii, să ştii când îi bagi. Eu am fost corect, a jucat cine a meritat.
Deci l-aţi certat şi pe Rotariu.
De două ori! La meciul cu Steaua s-a dus după gol la marginea terenului şi sărbătorea cu prieteni, cu rudele, cu familia. Şi i-am zis: «Hai mai repede că e 2-1 pentru ei!», dacă era pentru noi putea să mai stea. A doua oară a fost cu Petrolul. Pe final, i-am transmis prin Lazăr să ţină mingea, dar el a făcut altceva şi am pierdut două puncte! Binenţeles că binevoitorii din vestiar, care nu jucau, imediat au început să spună: «L-a certat pe Roti!».
Cum vi se pare jocul echipei acum?
În joc, echipa nu a arătat o creştere, dar au fost meciuri şi meciuri. E calitate, dar dacă nu materializezi! Aceeaşi meteahnă, atacanţii! Eu i-am cerut şi dacă aveam doi atacanţi pe care i-am vrut la început, îţi spun că Dinamo era pe locul trei acum!
Urmează Dinamo - Gaz Metan. Aţi fost antrenorul ambelor echipe.
Sunt mai apropiat de Dinamo, dar la Mediaş a fost una dintre cele mai frumoase perioade din cariera mea de antrenor. Lume civilizată, liniştită, tolerantă, conducători amabili. O mare placere pentru mine. Nu ştiu cine va câştiga.

STEAUA RESPIRĂ GREU: 1-1 CU PANDURII

CUM SE RECONSTURIEŞTE DINAMO: JOEL THOMAS E BUN, MUTU E INCOMPATIBIL

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite