Interviu-eveniment cu Neymar: „Nu mi-a trecut prin cap să devin antrenor...”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neymar a fost marţi seara unul dintre protagoniştii partidei pe care FC Barcelona a câştigat-o cu 7-0 în faţa celor de la Celtic Glasgow, în prima etapă a Ligii Campionilor.

Joi, brazilianul în vârstă de 24 de ani a fost prezent în sala “'Auditori 1899” de la stadionul “Camp Nou”, pentru a prezenta parteneriatul dintre clubul catalan şi americanii de la Gillette, dar şi pentru a răspunde întrebărilor celor circa 100 de jurnalişti prezenţi la faţa locului, din toată lumea, inclusiv reporterul “Adevărul”.

Neymar, impresarul tău, Wagner Ribeiro, a dezvăluit faptul că ai refuzat să semnezi cu PSG, deşi francezii îţi oferiseră 40 de milioane de euro pe an, plus un procent dintr-o viitoare reţea de hoteluri…

Tot ce pot să spun este faptul că am avut discuţii cu mai multe cluburi, dar, după ce m-am gândit serios, m-am decis să rămân aici. Mă simt acasă la Barça, nu mă pot imagina îmbrăcând alt tricou. De ce? Sunt foarte fericit aici, mă simt excelent atât în compania fanilor, cât şi al coechipierilor.

Totuşi, e adevărat că ai fost la un pas să devii cel mai bine plătit fotbalist din lume?

Nu pot confirma cele afirmate de Wagner Ribeiro, nu-mi place să vorbesc despre cifre.

Ce vei face după ce-ţi închei cariera de jucător. Te tentează antrenoratul?

Deloc. Nu m-am gândit la asta. Intenţionez să joc cât de mult voi putea, după care intenţionez să-mi dedic tot timpul familiei. Nu ştiu ce va fi peste 10-15 ani, dar nu mi-a trecut prin cap să devin antrenor.

Cine a fost idolul tău în copilărie?

Robinho. Întotdeauna îmi doream să ajung ca el, să joc la Santos şi în echipa naţională a Braziliei. Iată că am ajuns şi eu să joc într-o echipă mare cum este cea a Barcelonei, să câştig trofee. A fost şi este pentru mine un vis frumos, care sper să nu se oprească.

Crezi că poţi câştiga anul acesta Balonul de Aur?

Sper să mă număr printre cei trei finalişti. Chiar dacă până la urmă nu voi câştiga, nu contează, pentru că sunt lângă cel mai bun jucător din lume, Messi.

neymar

Tripleta Messi-Neymar-Suarez a înscris 130 de goluri în sezonul trecut. Îţi doreşti să doborâţi recordul în noua stagiune?

Nu e uşor să marchezi 130 de goluri, dar vom încerca să ne îmbunătăţim performanţa. În orice caz, e foarte uşor să joci fotbal avându-l alături pe Messi. Avem o relaţie deosebită, suntem compatibili pe teren. Şi cu Suarez la fel. Încercăm să ne ajutăm reciproc şi să facem lucrurile să meargă. Până la urmă contează echipa şi rezultatele pe care le obţinem cu toţii. Chiar n-am câştigat Liga Campionilor în 2016, Barça a avut un an foarte bun, în care s-au obţinut alte trofee. Suntem cea mai bună echipă din lume şi sperăm să ne revanşăm la anul.

Fotbalul brazilian traversează o criză acută în ultimii ani. Care crezi că sunt cauzele?

E o întrebare foarte dificilă. Cred că Brazilia a avut şi are în continuare jucători de mare calitate. Bine antrenaţi, putem obţine şi rezultatele pe care toată lumea le aşteaptă. Am avut o mare presiune asupra noastră la Cupa Mondială şi nu ne-a ieşit. Acum avem o echipă foarte bună şi un mare antrenor alături.

Porţi numărul 11 la FC Barcelona, tricou pe care l-a îmbrăcat şi Gheorghe Hagi în trecut. Ba chiar eşti şi născut în aceeaşi zi cu el…

Scuze, nu ştiu cine e. Nu mi-l amintesc. Dar probabil a fost un jucător important dacă mă întrebaţi de el. Mă simt bine cu numărul 11, mă simt bine când ştiu că şi alţi jucători importanţi l-au purtat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite