Integraliştii: Cei 12 „magnifici“ care au bifat toate minutele în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romario Benzar, unul dintre jucătorii care au evoluat non-stop în Liga I
Romario Benzar, unul dintre jucătorii care au evoluat non-stop în Liga I

Doar 12 dintre cei 334 de jucători care au evoluat în primele zece etape din actuala ediţie a campionatului intern se pot lăuda cu faptul că au bifat toate cele 900 de minute.

Dacă în urmă cu câteva sezoane majoritatea suporterilor unei echipe din Liga I puteau învăţa pe de rost, fără efort, primul unsprezece al favoriţilor, la ora actuală acest lucru pare aproape imposibil. Antrenorii schimbă foarte des distribuţiile, aşa că s-a ajuns ca, din cei 334 de fotbalişti care au evoluat în primele zece etape ale ediţiei 2016-2017 a Ligii I, doar 12 să se poată lăuda cu faptul că au bifat toate cele 900 de minute. Dintre aceştia, patru au încasat deja trei cartonaşe galbene şi sunt la limita suspendării.

Culmea e că pe listă se află cinci portari, acesta fiind, de obicei, postul care se schimbă destul de rar într-o echipă: Nicolai Calancea (30 de ani, CS Universitatea Craiova), Mircea Bornescu (36 de ani, FC Voluntari), Laurenţiu Brănescu (22 de ani, Dinamo), Plamen Iliev (25 de ani, FC Botoşani) şi Cristian Bălgrădean (28 de ani, Concordia Chiajna). Pe listă mai sunt fundaşii Bogdan Vătăjelu (23 de ani, CS Universitatea Craiova), Romario Benzar (24 de ani, Viitorul Constanţa) şi Milan Mitici (32 de ani, CSMS Iaşi), respectiv mijlocaşii Ionuţ Larie (29 de ani, CFR Cluj), Azer Busuladzici (25 de ani, Dinamo), Andrei Artean (23 de ani, Poli Timişoara) şi Petre Ivanovici (26 de ani, FC Voluntari). Niciun atacant n-a bifat toate minutele din acest sezon.

Ioan Andone: “Dacă nu câştig campionatul, plec!”

În condiţiile în care s-a arătat deja interesat de o candidatură la şefia Federaţiei Române de Fotbal, tehnicianul celor de la Dinamo, Ioan Andone, a afirmat că, în cazul în care echipa sa nu va câştiga titlul de campioană în acest sezon, va părăsi banca tehnică, chiar dacă mai are un an de contract.

“Eu am contract cu Dinamo pe doi ani, nu pot să candidez la federaţie, vom vedea ce va fi. Am contract pe doi ani, dar dacă nu îndeplinesc obiectivul, locul 1 sau 2, plec. I-am spus lui Ionuţ Negoiţă că dacă nu prindem primul loc eu îi dau mâna. Asta e viaţa, pentru mine nu prea e valabil locul 2. Le-am explicat jucătorilor ce vreau de la ei. De ce să nu ne batem cu Steaua? Ce, ei au patru  picioare? Totul e să creştem noi ca şi calitate, problema e la noi, nu la alţii”, a declarat Andone. Tehnicianul speră ca Dinamo să câştige cele trei puncte în partida cu FC Botoşani pentru a nu pierde locurile fruntaşe în clasament, fiind nemulţumit de faptul că echipa sa a pierdut din randament faţă de începutul campionatului: “E o perioadă mai proastă a noastră, am vorbit şi cu jucătorii, noi ştim de ce, dar nu are rost să vorbim acum, sunt mai multe cauze de am ajuns să jucăm mai slab decât la începutul campionatului”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite