Iniesta şi prima dragoste. Starul Barcelonei a salvat-o pe Albacete de la retrogradare, după ce a plătit 230.000 de euro pentru salariile jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andres Iniesta (29 de ani) n-a uitat de unde a plecat. Mijlocaşul care a început fotbalul la Albacete a rămas aproape de gruparea castiliană, pe care o ajută de fiecare dată când e nevoie.

Ca multe echipe din fotbalul spaniol, Albacete are probleme financiare. 

Gruparea din liga a treia acumulase datorii de 230.000 de euro către propriii jucători, însemnând salarii neplătite, şi risca să intre în administraţie şi să retrogradeze, pe motive de licenţă. 

Dead-line-ul pentru plata acestei sume a fost joi seara, iar salvatorul a fost Andres Iniesta. 

Mijlocaşul Barcelonei a scos din propriul buzunar această sumă, pe care a acordat-o, ca un împrumut, fostei sale echipe. Iniesta este, de altfel, unul dintre acţionarii celor de la Albacete. 

Nu este petru prima dată când Iniesta îşi ajută financiar fosta echipă. În 2011, a mai investit 350.000 de euro în Albacete. 

Iniesta s-a născut la Fuentealbilla, un sătuc aflat de 45 de km de Albacete. Actualul internaţional spaniol, campion european şi mondial, a făcut primii paşi în fotbal la echipele de copii ale lui Albacete. 

Aici a jucat timp de doi ani, iar la 12 ani a fost ochit la un turneu de către scouterii Barcelonei. Părinţii săi au fost convinşi de către aceştia să-l lase la La Masia, celebra academie a Barcelonei, iar din 1996 Iniesta are ADN "blaugrana”.

47 de goluri şi 455 de meciuri la Barcelona are Iniesta. A câştigat alături de echipa catalană 6 titluri, două Cupe ale Regelui, 5 Supercupe ale Spaniei, 3 Ligi ale Campionilor, două Supercupa UEFA şi două CM ale Cluburilor

2 titluri europene şi unul mondial are Iniesta cu naţionala Spaniei, pentru care a evoluat de 86 de ori (10 goluri)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite