INFOGRAFIE Romania - Ungaria, episodul 24. Istorie, curiozităţi, valoarea loturilor şi echipele probabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din tribunele Arenei Naţionale, de la partida Romania-Ungaria, din septembrie 2013, scor 3-0. FOTO Răzvan Păsărică
Imagine din tribunele Arenei Naţionale, de la partida Romania-Ungaria, din septembrie 2013, scor 3-0. FOTO Răzvan Păsărică

Partida România – Ungaria, din preliminariile lui Euro 2016, se joacă astăzi (ora 19.00, TVR 1), pe „Arena Naţională“. Este cea de-a 24-a întâlnire între cele două naţionale rivale. Ungurii au avut prim-planul în primele meciuri, românii au bifat prima victorie abia în 1999, dar de atunci s-au impus cu regularitate.

Între 1936 şi 1999, România şi Ungaria s-au întâlnit de 19 ori, iar tricolorii nu simţiseră gustul victoriei în faţa rivalilor. Până la meciul în care Hagi a revenit la naţională, la rugămintea lui Adrian Păunescu. 

Ca o menţiune, la acea întâlnire, poarta ungurilor era apărată de Kiraly (ajuns acum, la 38 de ani, şi cu şanse mari să joace şi astăzi), iar pe teren se afla şi Dardai, actualul selecţioner al 

După succesul de pe Ghencea, din 1999, scor 2-0 (Adi Ilie 2, D.Munteanu 14), situaţia s-a schimbat însă total, iar vecinii au devenit "carne de tun" în meciurile directe. 

Ultimele şase partide s-au încheiat cu cinci victorii ale României, şi un egal. 

Sunt şanse mari ca şi meciul de astăzi, episodul 24 al rivalităţii, să curgă după acelaşi scenariu, roş-alb-verzii fiind inferiori, ca valore, lot şi formă, tricolorilor. 

România are trei puncte în grupa F, după primul meci din preliminariile lui Euro 2016 (1-0 în Grecia), la fel ca şi Finlanda şi Irlanda de Nord.  

Pentru tricolori, partida cu Ungaria (sâmbătă, 19.00, TVR 1) va fi urmată de o deplasare în Finlanda (marţi, 21.45).  

Infografie Romania Ungaria de Dana Donciu

CLICK PE IMAGINE PENTRU A O MĂRI

Citeşte şi 

România-Ungaria: Suporterii maghiari vin spre Bucureşti gata înfierbântaţi. Incidente încă de la Budapesta

Peste 3.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la meciul de fotbal România - Ungaria

Meciul România-Ungaria restricţionează traficul rutier din apropierea Arenei Naţionale

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite