INFOGRAFIE Formula 1 demarează cu Marele Premiu al Australiei. Vettel, din nou favorit pentru titlul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DEBUT Noul sezon are un mare favorit, Sebastian Vettel şi o echipă, Ferrari, care ţinteşte titlul la constructori cu doi piloţi top-class.

A 65-a ediţia a Formulei 1 debutează în acest weekend, în Australia, şi se va încheia în noiembrie în Abu Dhabi. La acea ultimă cursă, din Emirate, piloţii vor primi un punctaj dublu, ceea ce e doar una dintre noutăţile acestui sezon. Altele ar fi de ordin tehnic – cutie de viteze în 6 trepte, motoare turbo V6 de 11,6 litri şi un inovator sistem de recuperare a energie (ERS) care ar avantaja piloţii agresivi în viraje.

Calendarul Formulei 1 pe 2014 prevede 19 curse. Au ieşit din schemă circuitele din India şi Coreea de Sud, dar pe harta F1 a apărut Sociul, oraşul Olimpiadei de iarnă, care şi-a „tras” şi traseu pentru bolizii din Formula 1.

Dolce Sport transmite "Marele Circ"

Marele Premiu al Australiei, care are loc duminică de la ora 8 dimineaţa, ne va oferi o primă imagine asupra noul sezon. Va rămâne Vettel în poziţia de dominator şi va cuceri al 5-lea titlu consecutiv? Cum se va descurca Ferrari cu doi campioni mondiali în echipă, Alonso şi Raikkonen, care nu se au la inimă? Ce rol vor ocupa cei de la Mercedes în noul sezon? Răspunsurile vor veni pe DolceSport, televiziune care a achiziţionat drepturile pentru următorii doi ani. Şi calificările se pot urmări pe acest post, sâmbătă, tot de la 8.

Cu gândul la Schumi

E prima cursă de Formula 1 după accidentul de schi suferit de Michael Schumacher. Piloţii vorbesc în paddockuri despre Schumi şi trimit cuvinte de susţinere către familie. La fel, spectatorii vor avea mesaje de încurajare pentru germanul care a cucerit de 7 ori titlul mondial în Formula 1. „Rămânem încrezători că Michael va ieşi din comă. Uneori apar mici semne încurajatoare. Dar trebuie să fim răbdători“, se arată într-un comunicat trimis de familie. Schumacher a fost operat de două ori la cap şi se află internat într-un spital din Grenoble, în faza de revenire progresivă din comă.

Click pe inforgrafie pentru a o mări!

image

Infografie: Dana Donciu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite