INFOGRAFIE Dan Petrescu antrenează de zece ani. Cifrele unuia dintre cei mai buni tehnicieni români din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo Moscova a renunţat la serviciile lui Dan Petrescu, dar îi va plăti acestuia despăgubiri de două milioane de dolari.

Aventura lui Dan Petrescu la Dinamo Moscova s-a terminat ieri în jurul prânzului, când conducerea clubului a anunţat că a întrerupt colaborarae cu tehnicianul român. „I-am mulţumit lui Petrescu pentru munca lui şi-i urăm succes în carieră. Anul trecut a scos echipa dintr-o situaţie dificilă şi a dus-o la un anumit nivel, dar în ultima vreme am progresat foarte puţin şi avem nevoie să mergem înainte", a declarat directorul sportiv al celor de la Dinamo. 
Bursucul a preluat echipa moscovită în august 2012, când echipa avea patru înfrânger, zero goluri marcate şi nouă primite. 

Sezonul trecut a făcut adevărate minuni, terminând pe locul şapte şi ratând “la mustaţă” calificarea în Liga Europa, din cauza că a făcut în ultimele două etape două rezultate de egalitate.
Anul acesta, Dinamo Moscova a stat mereu în faţa clasamentului şi la despărţirea de Petrescu se află pe locul patru, la şapte puncte de lider, dar cu şanse destul de mici de a mai ameninţa primul loc pentru care se bat Lokomotiv Moscova şi Zenit St. Petersburg, cu şase etape înainte de final. Bursucului i-a fost însă “fatală” ciudata înfrângere, din deplasare, de la Anji Machacikala, 0-4, în urma căreia conducere a decis să-l dea afară, deşi mai avea contract până în 2015 cu Dinamo.

image

Preţul plecării nu este mic, ruşii oferindu-i despăgubiri de două milioane de dolari, cu un milion de dolari mai puţin decât salariul său anual. “Am pus munca mea pe primul plan, chiar şi familia a fost pe planul doi, dar conducerea a decis să meargă mai departe cu alt antrenor. Ne-am despărţit prieteni. Îi urez success noului tehnician”, a declarat Petrescu. Locul său va fi ocupat deocamdată de interimarul Nikolai Kovardaev dar oficialii ruşilor negociază cu Stanislav Cherchesovim, de la Amkar Perm. Odată cu Petrescu, de la Dinamo Moscova vor pleca şi cei din stafful său, adică  Emil Caras, Cristinel Pojar, Dumitru Stângaciu şi Petre Lăzărescu.
Plecarea lui Dan Petrescu nu este însă o “bombă”, ţinând cont de faptul că presa rusă a semnalat demult scurt-circuitele dintre antrenor şi şefii clubului. Însăşi patronul clubului, Boris Rotenberg, un oligarh rus cu o avere de 1,4 miliarde de dolari, căruia Ministerul Finanţelor din Statele Unite i-a blocat conturile, din cauza apropierii de Vladimir Putin, a avut câteva remarci negative la adresa evoluţiei echipei sub comanda lui Petrescu, dar paradoxal, luni, el îl confirmase în funcţie.”Dinamo are contract cu Dan Petrescu, iar obiectivele echipei sunt încă în picioare. N-are rost să discutăm despre o eventuală schimbare. La vară vom trage linie şi vom analiza”, spusese Rotenberg. Vara lui Rotenberg a venit chiar a doua zi, când Dan a fost schimbat din funcţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite