INFOGRAFIE  „Primul Război local“. Totul despre finala Ligii Campionilor, de mâine, Real Madrid - Atletico Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juanfran Ronaldo FOTO Reuters

„Galacticii“ aşteaptă de 12 ani un trofeu în competiţie, „roş-albii“ au moralul câştigătorii titlului în Spania, după 18 ani. E prima finală din istorie care se dispută între două echipe din acelaşi oraş. Real – Altetico Madrid se joacă sâmbătă, de la ora 21.45 (TVR 1, TVR HD, DigiSport 1 şi DolceSport 1).

Potrivit unor legende, Lisabona a fost întemeiată de Ulise, în călătoriile sale pe mări, după războiul troian. Fie pentru, fie pentru Real, odiseea se va încheia sâmbătă seară pe „Da Luz“, arena ghinionistei Benfica. 

„Galacticii“ rătăcesc din 2002 în speranţa celui de-al 10-lea lor trofeu în competiţie, presanta „La Decima“, rivalii lor locali au scris poveşti de glorie cu „Cholo“ Simeone la timonă, din decembrie 2011 încoace. 

„Acum culegem fructele muncii pe care o facem de aproape trei ani. Am răspuns bine în Liga Europa, în mai 2012, şi aveam aceeaşi umilinţă, aceeaşi etică de grup. De la atacanţi la portar, echipa e conştientă de ce are nevoie pentru a avea succes, pentru a ne evidenţia punctele forte şi a ne ascunde slăbiciunile. Pentru că avem slăbiciuni, dar sper să nu le arătăm“, a promis Diego Simeone. 

La exact o săptămână după ce-a câştigat primul său titlu în Spania după 18 ani, obţinut chiar pe terenul Barcelonei, Atletico visează cu ochii deschişi la trofeul suprem din fotbalul la nivel de echipe de club. Pe care îl poate obţine în detrimentul rivalei locale, în prima finală de Liga Campionilor din istorie între două echipe din acelaşi oraş. 

Bookmakerii o văd favorită pe Real (cotă 1,95 la victorie faţă de 4), în cea de-a cincea întâlnire a sezonului între cele două grupări, dar în Liga Campionilor există o singură echipă neînvinsă în ediţia 2013-2014: Atletico.

Diego Costa, finala Ligii sau CM?

„Finala“ cu Barcelona, de pe „Camp Nou“, s-a soldat însă cu lovituri grele pentru echipa lui Simeone. Golgheterul Diego Costa, care a marcat 36 de goluri în acest sezon, şi a pasat decisiv de şapte ori, în 50 de meciuri, în toate competiţiile, s-a reaccidentat la coapsa dreaptă. 

Atacantul a suferit o leziune musculară şi e incert, în ciuda unui tratament de o zi la Belgrad, la celebra „vrăjitoare“ Marijana Kovacevici, controversata terapeută prin mâinile căreia au trecut de la Răzvan Raţ sau Vlad Chiricheş la Robin Van Persie sau Frank Lampard. 

Presa spaniolă scrie că Diego Costa ar putea rata Mondialul, în cazul în care va fi forţat sâmbătă, în finala cu Real. Şi Arda Turan, un alt posibil absent din garnitura lui Atletico, care a suferit un traumatism la oasele bazinului, tot în meciul cu Barcelona, face eforturi mari să fie apt. Mijlocaşul turc l-a chemat zilele trecute la Madrid, pentru sfaturi, pe doctorul lui Fenerbahce, cu care este în relaţii foarte bune. 

La Real, „tripleta“ BBC (Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo) a acuzat probleme medicale în ultima perioadă, dar cei trei vor fi prezenţi în avanposturile „galacticilor“, pe „Da Luz“.   

Infografie Liga Campionilor

Performanţe Liga Campionilor

Echipă Număr trofee

Real Madrid 9

Milan 7

Bayern 5

Liverpool 5

Barcelona 4

Ajax 4

Man. United 3

Inter 3

Benfica 2

Juventus 2

Nottingham Forest 2

Porto 2

Celtic 1

Hamburg 1

Steaua Bucureşti 1

Marseille 1

Borussia Dortmund 1

Chelsea 1

Feyenoord 1

Aston Villa 1

PSV Eindhoven 1

Steaua Roşie Belgrad 1

Vezi şi 

Finala Madridului. Care a fost drumul Realului şi al lui Atletico spre Lisabona. Echipa lui Simeone, singura neînvinsă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite