Infatigabilul Ligii I vine din Brazilia. Care este fotbalistul din campionat care n-a lipsit niciun minut în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guilherme (nr.21) este un exemplu de dăruire
Guilherme (nr.21) este un exemplu de dăruire

Un singur fotbalist a jucat câte 90 de minute în toate partidele campionatului care s-a încheiat, performanţă greu de egalat.

Guilherme Sitya e neobosit. Fundaşul Petrolului, în vârstă de 24 de ani, a bifat o performanţă personală importantă, jucând în toate minutele pe care formaţia sa le-a disputat în acest sezon. El a fost integralist în cele 34 de meciuri ale Ligii I, jucate de ploieşteni, ajutat şi de faptul că n-a suferit nicio accidentare şi suspendare. La ultimul capitol s-a aflat la limită încă din 9 martie (etapa a 21-a), când a încasat al treilea cartonaş galben, însă în cele din urmă a scăpat de suspendarea care i-ar fi distrus recordul.
Performanţa lui Guilherme e cu atât mai mult de lăudat cu cât el a fost integralist şi în partidele disputate de echipa sa în Cupa şi Supercupa României, dar şi în preliminariile Ligii Europa. A mai strâns de acolo alte 11 partide, jucând în total 45 de meciuri pentru Petrolul în 2013-2014. A lipsit doar într-unul, Petrolul – U Craiova 1-0, în Cupa României, când Cosmin Contra a vrut să testeze alt jucător pe postul lui. Brazilianul ar fi vrut să joace şi atunci, fiind un fanatic al meciurilor şi antrenamentelor, dar s-a opus tehnicianul său. Gui e recunoscut pentru faptul că vrea să joace absolut în toate meciurile de pregătire, antrenorii întâmpinând greutăţi în a-l scoate de pe teren, deoarece consideră că cel mai bun antrenament e meciul.


Guilherme a decis săptămâna trecută să-şi prelungească angajamentul cu Petrolul, pe încă două sezoane. El are deja doi ani petrecuţi la Ploieşti, plus o jumătate de sezon în care a fost la Chiajna. În tot acest timp, el s-a remarcat prin constanţa evoluţiilor sale, lipsind în doi ani şi jumătate doar în trei partide. Originar din Porto Alegre, Guilherme a început fotbalul la sală, aşa cum o fac mare parte dintre brazilieni, din cauza lipsei terenurilor de fotbal. Până să ajungă în România, el a jucat în liga a treia braziliană, la Caxias, însă visul său este de a juca în Germania. „Cred că stilul de acolo mi se potriveşte cel mai bine”, a dezvăluit fotbalistul, care-l area ca idol pe conaţionalul său Marcelo.   

image

Guilherme în 2013-2014
Campionat 34
Cupe europene 6
Cupa României 4
Supercupa României 1
Total: 45

Alţi jucători perfect integralişti
Mario Felgueiras FC Braşov 2011-2012
Dorel Stoica Universitatea Craiova 2008-2009
Duşan Kuciak FC Vaslui 2008-2009
Cristian Brăneţ Poli Iaşi 2007-2008

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite