Incredibila Simona! Halep este prima jucătoare din România care ajunge în finala turneului de la Wimbledon!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Jucătoarea din Constanţa continuă să atingă borne nemaintâlnite în tenisul românesc, după victoria din semifinale cu Elina Svitolina, 6-1, 6-3, şi calificarea în premieră în ultimul act al turneului de la Londra.

Meciul a început cu două game-uri foarte disputate,fiecare dintre ele având nevoie de 10 minute pentru a fi decise, în care ambele jucătoare au avut şanse de a le închide.

Din fericire, Simona a avut nervii mai tari, le-a înhăţat pe amândoua şi a trecut în avantaj pe tabelă, 2-0. Următorul game nu a avut nicio intrigă şi Svitolina s-a impus la zero. Au urmat 3 game-uri în care Simo a jucat excepţional şi în care a pierdut în total doar trei puncte, Loviturile româncei au fost foarte puternice şi extraordinar de bine ţintite, Svitolina neavând niciun fel de replică. Ultimul game al setului a fost şi cel mai lung al partidei, 11 minute, iar Simona a ieşit din nou învingătoare.  

Setul secund a început cu game-uri blitz, fiecare jucătoare reuşind să îşi facă serviciul fără probleme până la 3-3. La acest scor Halep a sprintat, a mai cedat doar 3 puncte până la sfârşit şi s-a devenit prima româncă calificată vreodată în finala de Wimbledon.

În ultimul act al competiţiei, sâmbătă, Simona o va întâlni pe Serena Williams (10 WTA),  învingătoare în meciul cu Barbora Strycova (54 WTA), 6-1, 6-2.

Halep va juca a cincea finală de Grand Slam a carierei, a doua în acest an şi cea cu numărul 36 din carieră, la simplu. Jucătoarea română a câştigat un singur turneu de Grand Slam, la Roland Garros, în 2018.

Citeşte şi

Prima reacţie a Serenei Williams după calificarea în finala de la Wimbledon. Ce a putut spune despre Simona Halep

Serena va fi rivala Simonei în finala turneului la Wimbledon. Jucătoarea din SUA şi-a demolat adversara în semifinale

Viorica Dăncilă a reacţionat după calificarea Simonei Halep în finala turneului de la Wimbledon şi cum au comentat internauţii mesajul premierului

CTP, după calificarea Simonei în finala de la Wimbledon: "Cea mai mare performanţă de până acum. Mai mare decât victoria de la Roland Garros!"

Ilie Năstase râde de Serena: „Simona are prima şansă la titlu chiar şi cu Serena Williams, care a slăbit vreo 20 de grame. Trebuie să o ridice cu macaraua

Cum a reacţionat presa internaţională la calificarea primei românce într-o finală la Wimbledon

Mats Wilander: „Simona a fost jucătoarea mai bună la toate capitolele. E o zi mare pentru tenisul din România!“

Buzărnescu, după calificarea Simonei în finală: „Am fost aproape de o victorie cu ea. Sunt mândră că i-am luat un set“

Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA după calificarea în finala de la Wimbledon

LIVETEXT Halep - Svitolina, în semifinale la Wimbledon / Simona se califică în finală, 6-1 6-3

Halep, prima reacţie după calificarea în finala de la Wimbledon: „Nu mai renunţ! Încerc mereu să fiu cea mai bună versiune a mea şi să lupt până la capăt“
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite