Incidentele de la România - Ungaria: o fată de 14 ani a văzut cum tatăl ei e bătut cu bestialitate! Îl cheamă Şandor Banyai şi e suporter al lui "U" Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un suporter al echipei naţionale a României de etnie maghiară. Şandor Banyai, a venit de la Cluj cu fiica sa pentru a urmări meciul cu Ungaria, dar s-a ales cu capul spart, fractură la coaste şi multiple contuzii.

Siteul numaiu.ro prezintă incidentele de la România - Ungaria prin ochii lui Şandor Banyai, suporterul de 39 de ani al lui "U" Cluj şi al echipei naţionale. Venit la meci cu fiica sa de 14 ani, el a fost bătut crunt de reprezentanţii BGS, iar fotograful ProSport Alexandru Hojda a surprins momentul dramatic în care fanul pare a spune: "De ce mi se întâmplă mie toate astea?".

"Totul a pornit de la organizare, cum s-au dat bilete galeriilor din ţară alături de suporterii unguri? Cădeau pe noi în permanenţă torţe, petarde şi era de aşteptat că se va întâmpla ceva rău. După ce s-au aprins spiritele am început să ne aprindem şi noi, la propriu, veneau torţe peste noi aruncate de unguri. Apoi au intervenit forţele de ordine şi ne-au spart şi ele. Eu înţeleg că pe stadioane mai intră şi suporteri interzişi sau puşi pe scandal, dar să ajungi să baţi în acest hal, fără niciun discernământ, oameni care nu fac altceva decât să privească un meci e un abuz care nu mai poate fi trecut cu vederea. Nu se mai poate ce ne fac ăştia, urlu de durere dar mai tare mă doare nedreptatea la care suntem supuşi noi, suporterii. Trebuie să ne asculte şi pe noi cineva când spunem că suntem victimele bătăuşilor de profesie angajaţi să menţină ordinea, trebuie să facem ceva pentru că altfel murim toţi şi nimănui nu îi pasă!”,  zice Şandor Banyai în aşteptarea unei radiografii.

Banyai a ajuns la Spitalul de Urgenţă  din Cluj, iar diagnosticul preliminar arată contuzii cerebrale, fracturi de coaste, fracturi ale vertebrelor cervicale. Poartă un guler medical care îi imobilizează gâtul, iar mâna i-a fost călcată în picioare de bocancii celor de la BGS, mai ntoează numaiu.ro. 

BGS şi FRF au întrerupt contractul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite