Impresarii, la „vânătoare de câini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torje (dreapta) a fost unul dintre cei urmăriţi la meciul de la Atena
Torje (dreapta) a fost unul dintre cei urmăriţi la meciul de la Atena

Emisari de la cluburi de mâna a doua din Europa i-au umărit aseară pe Torje şi compania. Criza financiară nu le-a oferit acţionarilor decât o singură portiţă de ieşire: vânzarea de jucători. Bruges, Neuchatel şi Aris Salonic ar putea înainta oferte pentru câţiva „câini".

Tensiunile născute între şefii lui Dinamo şi marea majoritate a lotului condus de Ţălnar au la bază aspecte pur financiare. Întârzierea salariilor cu aproape două luni şi ameninţările de „tăiere" a contractelor cu 25 la sută le-au ajuns „până peste cap" fotbaliştilor.

Mulţi dintre ei se gândesc să plece. Impresarii nu au asaltat clubul cu oferte, ci, deocamdată, doar s-au mulţumit să urmărească fotbaliştii la diferite meciuri.

La fel s-a întâmplat şi aseară, cu Panathinaikos, când cinci jucători de la Dinamo au fost atenţionaţi că lumea e cu ochii pe ei. Belgienii de la Bruges l-au trimis pe directorul lor sportiv să-i vadă pe Tamaş şi pe Molinero, grecii de la Aris Salonic s-au interesat de Adrian Cristea şi de Torje, iar elveţienii de la Neuchatel Xamax au fost curioşi care sunt calităţile lui N'Doye.

Borcea şi ceilalţi şefi abia aşteaptă să vândă

De fapt, senegalezul, care de la 1 ianuarie 2010 va intra în ultimele şase luni de contract, poate să negocieze cu oricine doreşte. Borcea şi ceilalţi acţionari abia aşteaptă ca măcar unul dintre cluburile enumerate mai sus să facă o ofertă concretă. Cu banii obţinuţi de pe urma unor transferuri, iarna ar fi mai călduroasă pentru un club lovit din plin de criza financiară.

"Ofertele pot apărea în cazul celor care vor juca bine la Atena, unde vor fi mulţi impresari în tribune. Cine nu dă totul pe teren va juca la anul la Dinamo II."
Cristi Borcea
preşedinte executiv Dinamo

Cine poate pleca de la Dinamo

Jucător    Destinaţie

Tamaş    WBA, Bruges
Molinero    Bruges
Zicu    Urziceni
N’Doye    Neuchatel
Ad. Cristea    Aris Salonic
Torje    Aris Salonic

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite